Huis > Nieuws > De nieuwe fabriek FAB5 van Sony Nagasaki zet in werking, zal Massa CMOS-beeldsensoren produceren

De nieuwe fabriek FAB5 van Sony Nagasaki zet in werking, zal Massa CMOS-beeldsensoren produceren

Op 20 april, heeft Sony Semiconductor Solutions Corporation (Sony Semiconductor Solutions Corporation) een aankondiging uitgegeven die aankondigde dat vanaf April 2021 de productielijn van de nieuwe fabriek in de Nagasaki Tec-fabriek is begonnen. Het Nagasaki Technology Centre is een productiecentrum onder de Sony Semiconductor Manufacturing Corporation (Sony Semiconductor Manufacturing Corporation). De nieuwe plant wordt genoemd "FAB5" en zal worden gebruikt voor massaproductie van CMOS-beeldsensoren.


Volgens rapporten is Nagasaki Tec het productiecentrum van smartphone CMOS-beeldsensoren, de belangrijkste productlijn van Sony's Image and Sensing Solutions Business. Sony Semiconductor Solutions op zoek naar de toekomst is van plan de productiefaciliteiten van FAB 5 uit te breiden in overeenstemming met de markttrends en verdere versterken van de productie-infrastructuur van CMOS-beeldsensoren, zodat Sony CMOS-beeldsensoren kan blijven leveren met een uitstekende beeldkwaliteit en hoge prestaties , voornamelijk gebruikt in de evoluerende markt van smartphonecamera.

Volgens de gegevens is Sony Semiconductor Manufacturing Company 100% eigendom van Sony Semiconductor Solutions. Het belangrijkste bedrijf is halfgeleiderontwerp, ontwikkeling, productie en klantenservice. Het Nagasaki-technologiecentrum werd opgericht in december 1987 en eindigde 1 april 2021. Het aantal dagelijkse werknemers is ongeveer 2.900 (inclusief tijdelijke werknemers); FAB 5 heeft momenteel een totale bouwoppervlak van ongeveer 48.000 vierkante meter en een schone kamer met 10.000 vierkante meter (5.000 vierkante meter x 2 verdiepingen). Het produceert voornamelijk CMOS-beeldsensoren.

Volgens eerdere rapporten, in oktober 2015, heeft Sony de spin-off van zijn halfgeleideractiviteiten en de oprichting van een nieuw bedrijf, Sony Semiconductor Solutions Corp. (Sony Semiconductor Solutions Corp.), die zich vooral richt op beeldsensoren.