Huis > Nieuws > Er wordt gezegd dat Sony een nieuwe fabriek met 100 miljard yuan bouwt en vecht voor 60% van de wereldmarkt

Er wordt gezegd dat Sony een nieuwe fabriek met 100 miljard yuan bouwt en vecht voor 60% van de wereldmarkt

Nikkei News and News Agency meldde op de 29e dat Sony, om de vraag uit te breiden, van plan is een nieuwe beeldsensorfabriek te bouwen voor gebruik in smartphonecamera's in Nagasaki Prefecture, Japan, ongeveer 100 miljard yen. Naar verwachting start de productie in 2021 (het fiscale jaar van april 2021) en zal het voornamelijk 'CMOS-beeldsensor' produceren voor smartphones.

Volgens rapporten verhoogt Sony momenteel de productie van beeldsensoren door de huidige fabrieksproductielijn te versterken en de productie-efficiëntie te verbeteren. De beslissing om een ​​nieuwe fabriek te bouwen is vooral te danken aan de hoge prestaties van smartphones en de acceptatie van camera's met meerdere lenzen. Bovendien zal tegen de achtergrond van de populariteit van 5G de geschatte vraag blijven groeien. Nadat de nieuwe fabriek in 2021 is gelanceerd, zal deze geleidelijk haar productiecapaciteit uitbreiden en zal de uiteindelijke maandelijkse productiecapaciteit naar verwachting tienduizenden stuks bereiken.

Volgens het rapport is Sony 's werelds toonaangevende fabrikant van beeldsensoren, met een wereldwijd marktaandeel van 50%. Sony hoopt het wereldwijde marktaandeel te vergroten tot 60% tegen het einde van 2025 door de nieuwe fabriek te dekken en de productiecapaciteit uit te breiden. . Sony produceert momenteel beeldsensoren in vier provincies, waaronder de Japanse Kumamoto, Nagasaki, Oita en Yamagata. De maandelijkse capaciteit (in 12-inch wafers) bedraagt ​​ongeveer 100.000 en Sony heeft eerder plannen aangekondigd voor eind maart 2021. Verhoog de maandelijkse productiecapaciteit tot 130.000 stuks (exclusief de bovenstaande nieuwe fabriekscapaciteit).

Volgens het aanbod van het Harvest XQ Global Winner-systeem, is Sony ADR (SNE.US), die genoteerd was in de VS, op de 29e met 0,30% gestegen tot 59,24 USD, tot dusver dit jaar 22,70%.

Volgens het winstrapport van Sony, uitgebracht op 30 juli, steeg de verkoop van beeldsensoren in het eerste kwartaal van 2019 (april-juni 2019) met 21% op jaarbasis tot 194,9 miljard yen. Sony schat dat de verkoop van beeldsensoren in 2019 (april 2019 - maart 2020) met 18% op jaarbasis zal stijgen tot 840 miljard yen.

De financieel directeur van Sony (CFO), Yu Shishu, zei tijdens de briefing van het financieel rapport op 30 juli dat "de apparatuur voor de productie van beeldsensoren op volle capaciteit is".

Standard & Poor's (S&P), een Amerikaans ratingbureau, kondigde op 4 september aan dat het de langetermijn-kredietbeoordeling van Sony van de oorspronkelijke "BBB +" naar één niveau heeft opgewaardeerd naar "A-". De ratingvooruitzichten zijn "stabiel", voornamelijk vanwege Sony. Het wendt zich tot een bedrijfsmodel dat terugkerende service-inkomsten kan halen uit de verkoop van hardwareproducten en dat naar verwachting een hoog niveau van winstgevendheid en winstgevendheid zal behouden, en is optimistisch dat van Sony wordt verwacht dat het zijn concurrentiepositie op de markt voor CMOS-beeldsensoren behoudt.