Huis > Nieuws > De zendingen van Zuid-Koreaanse halfgeleiders stegen in januari met 21,7% op jaarbasis

De zendingen van Zuid-Koreaanse halfgeleiders stegen in januari met 21,7% op jaarbasis

Xinhua News Agency citeerde het rapport met import- en exportgegevens dat afgelopen maandag door de Zuid-Koreaanse regering is vrijgegeven, waaruit blijkt dat de Zuid-Koreaanse export twee opeenvolgende maanden met dubbele cijfers is gegroeid.

Het ministerie van Handel, Industrie en Energie onthulde aan de media dat Zuid-Korea een typisch economisch exportgericht land is, waarvan de export ongeveer de helft van het totale economische volume uitmaakt. In januari steeg de export met 11,4% jaar-op-jaar tot 48,01 miljard dollar, een stijging van 12,6% ten opzichte van de voorgaande maand.

De export van Zuid-Korea daalde in oktober met 3,8%, maar herstelde zich in november met 4,0%.


De gemiddelde dagelijkse export bedroeg in januari meer dan $ 2,1 miljard en bereikte $ 2,13 miljard, een stijging van 6,4% op jaarbasis. De invoer steeg met 3,1% tot 44,05 miljard dollar en het handelsoverschot in januari bedroeg 3,96 miljard dollar.

Van de 15 belangrijkste exportartikelen namen de leveringen van 12 producten toe. De zendingen van halfgeleiders zijn in januari met 21,7% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, waarmee voor de vijfde opeenvolgende maand een groei met dubbele cijfers werd aangehouden.

Door de sterke vraag vanuit China en de Verenigde Staten steeg de export van communicatieapparatuur zoals smartphones met 58,0% en bereikte daarmee het hoogste niveau in 17 jaar. Het aantal paneelverzendingen steeg met 32,2%, dankzij de sterke vraag naar smartphonepanelen in het afgelopen decennium, en de export van consumentenelektronica bleef zes opeenvolgende maanden met dubbele cijfers groeien.

Bovendien, als gevolg van de vraag naar SUV's en milieuvriendelijke voertuigen op de wereldmarkt, vooral in de Verenigde Staten en de Europese Unie, zijn de Koreaanse autovervoer in januari met 40,2% gestegen ten opzichte van een jaar eerder.

China is de grootste handelspartner van Zuid-Korea. De export van Zuid-Korea naar China steeg in januari met 22,0% op jaarbasis, de derde maand op rij waarin het groeimomentum werd gehandhaafd.

De uitvoer van goederen naar de Verenigde Staten en de Europese Unie steeg met respectievelijk 46,1% en 23,9%, en bleef gedurende vijf opeenvolgende maanden groeien.

De export van Zuid-Korea naar ASEAN en Japan daalde in januari echter met 15,2% en 8,5%.