Huis > Nieuws > Nog steeds niet opgeven! Amerikaanse CTO bekritiseert Europese landen om Huawei 5G-apparatuur te gebruiken

Nog steeds niet opgeven! Amerikaanse CTO bekritiseert Europese landen om Huawei 5G-apparatuur te gebruiken

Hoewel Europese landen al hebben verklaard dat ze Huawei-apparatuur binnen hun eigen beveiligingskader zullen gebruiken, lijkt het erop dat de Verenigde Staten het niet hebben opgegeven.

Volgens Reuters bekritiseerde de Amerikaanse Chief Technology Officer Michael Kratsios donderdag op een technische conferentie in Lissabon openlijk Europese landen voor "open armen" voor het 5G-netwerk van China en kunstmatige intelligentie-technologie.

Tijdens de vergadering benadrukte Michael Kratsios ook de houding ten opzichte van Huawei.

Net als in eerdere clichés zei Michael Kratsios dat Huawei beveiligingsrisico's heeft en niet moet worden vertrouwd. Maar hij kan nog steeds geen substantieel bewijs leveren om dit te bewijzen.

Michael Kratsios benadrukte ook dat de Verenigde Staten in mei dit jaar exportcontroles hebben opgelegd aan Huawei. Europese landen moeten "samen" staan ​​met de Verenigde Staten en stoppen met het gebruik van Huawei-producten.

Als beslisser voor het Amerikaanse technologie- en gegevensbeleid, is Michael Kratsios van mening dat "hoewel de Verenigde Staten niet in alle aspecten van hun technologiebeleid consistent zullen zijn met Europa, het op zijn minst consistent moet zijn met dit meest kritische principe."

Het is echter duidelijk dat deze verklaring van Michael Kratsios niet zal worden erkend door Europese landen en grote bedrijven.

Uit de gegevens blijkt dat Huawei vorige maand 65 contracten heeft ondertekend, waarvan de helft 5G-contracten met Europese klanten is en dat steeds meer landen Huawei 5G-apparatuur gaan gebruiken.

Het is wel verstaan ​​dat Michael Kratsios voordat hij bij de Trump-administratie kwam, CEO was van Peter Thiel's investeringsmaatschappij Thiel Capital en de functie van financieel directeur van een ander Thiel-project, het hedgefonds Clarium Capital, had.

De rol van de Amerikaanse CTO werd gecreëerd tijdens het Obama-tijdperk, met tot nu toe drie CTO's, waarvan de laatste voormalige Google-student Megan Smith was, die de vroege acquisitie van Google leidde voordat hij naar Google verhuisde. Het CTO-standpunt adviseert de president over technische kwesties, is toegewijd aan het ontwikkelen van technologiebeleid en is belangrijk als link naar de particuliere sector.