Huis > Nieuws > Supply blijft strak zijn! SK HYNIX is van plan om de investeringen in gieterijbedrijf te verhogen

Supply blijft strak zijn! SK HYNIX is van plan om de investeringen in gieterijbedrijf te verhogen

Park Jung-ho, vice-voorzitter van SK Hynix, onlangs onthuld op de World IT-expo van 2021 (WIS) dat het bedrijf van plan is om de investeringen in de gieterijbedrijf te verhogen.

Koreaanse media Etnews meldde dat Park Jung-Ho zei: "Korea's IC Design Company heeft Sk Hynix aangevraagd om dezelfde gieterservices te bieden als TSMC, en SK Hynix is ​​ingestemd met deze verzoeken. Daarom is het bedrijf van plan om de investeringen in gieterijen te vergroten. Industrie. "

Vanwege de stijging van de vraag naar IT-apparatuur- en automotive-halfgeleiders is de wereldwijde gieterijmarkt in een strak toevoerdilemma gevallen. In het bijzonder is de capaciteit van 8-inch wafels ernstig onvoldoende, en gieterijen in Taiwan, China, zoals TSMC en UMC, staan ​​voor knelpunten.

In Zuid-Korea, Samsung, DB Hitek, sleutel gieterij en systeem IC onder SK Hynix zijn voornamelijk verantwoordelijk voor de 8-inch gieterij, maar klantorders van deze fabrikanten zijn gepland op zes maanden later.

Er wordt gemeld dat SK Hynix momenteel gieterservices levert via zijn systeem IC en wordt de 8-inch wafer-apparatuur in Cheongju, Zuid-Korea in de fabriek in Wuxi, China overbrengt.

Het rapport wees erop dat System IC's huidige maandelijkse capaciteit van 8-inch Wafers 85.000 is, en de belangrijkste klanten zijn Zuid-Koreaanse IC-ontwerpfabrikanten zoals siliciumwerken en siliciummitus. Wanneer de apparatuur in augustus volgend jaar volledig is overgedragen aan Wuxi, zal het bedrijf voornamelijk de Chinese markt richten.

Bovendien noemde Park Jung-Ho ook dat TSMC ook 12-inch wafels heeft, naast 8-inch wafer-gieterij, wat impliceert dat SK Hynix ook kan investeren in 12-inch wafer-gietbedrijf.