Huis > Nieuws > TSMC: Er is momenteel geen specifiek plan om fabrieken in Europa op te zetten

TSMC: Er is momenteel geen specifiek plan om fabrieken in Europa op te zetten

Hoewel de Europese Unie momenteel een reeks revitaliseringsprojecten voor de halfgeleiderproductie lanceert, antwoordde TSMC dat er momenteel geen plan is om een ​​fabriek in Europa op te zetten.

Volgens een rapport van eeNews van 16 februari overweegt Europa miljarden of zelfs tientallen miljarden euro's uit te geven om te proberen de strategische positie van de chipindustrie te verbeteren, maar het is onwaarschijnlijk dat binnenlandse chipfabrikanten in welk EU-land dan ook geavanceerde technologiechips zullen produceren. . Daarom is het "Belangrijk Plan voor Gemeenschappelijke Europese Belangen" (IPCEI) tot stand gekomen om R&D op het gebied van halfgeleiders te versterken door middel van overheidssubsidies.

Om 's werelds toonaangevende gieterijbedrijven aan te trekken om lokaal fabrieken op te zetten, hebben Japan, de Verenigde Staten en andere landen overeenkomstige stimuleringsplannen van de overheid ingevoerd, en hebben ze in verschillende mate reacties ontvangen van TSMC.

TSMC werd opgericht in 1987 en kreeg bij het begin van de oprichting veel hulp van Philips Semiconductors. Het roept al lang op tot een "terugkeer naar Europa", maar heeft de vraag of fabrieken binnen de EU moeten worden opgericht altijd nauwlettend in de gaten gehouden.

Op de vraag of TSMC het Europese revitaliseringsplan voor halfgeleiderproductie zal ondersteunen, zei Maria Merced, President van TSMC Europe, tegen eeNews Europe: “We hebben IPCEI en andere gerelateerde initiatieven opgemerkt. TSMC sluit geen enkele mogelijkheid uit, maar momenteel is er geen specifiek plan om een ​​fabriek in Europa op te zetten. "

Het wereldwijde belang van Europese halfgeleiderklanten concentreert zich voornamelijk op het gebied van auto-chips, en zit momenteel gevangen in de wereldwijde crisis van het tekort aan auto-chips. Hoewel GF en andere belangrijke wafelfabrieken fabrieken hebben in Dresden, Duitsland, streven de meeste Europese wafelfabrieken niet naar het meest geavanceerde niveau ter wereld onder de 10 nm, wat een belangrijke reden is voor de lancering van het IPCEI-project.