Huis > Nieuws > TSMC is van plan industrieel water te hergebruiken om het watertekort van de chipproductie te verlichten

TSMC is van plan industrieel water te hergebruiken om het watertekort van de chipproductie te verlichten

Volgens de Nikkei Aziatische review, in reactie op de eenste-in-50-jarige droogte in Taiwan, bouwt 's werelds grootste chip-gieterij, TSMC, een fabriek die industrieel water kan behandelen, zodat het water kan worden hergebruikt voor de vervaardiging van halfgeleiders. Het bedrijf maakt deel uit van een poging om het serieuze watertekort van Taiwan op te lossen.

TSMC verklaarde dat dit 's werelds eerste geavanceerde industriële afvalwaterbehandelingscentrum is en de industriële afvalwaterbehandelingscapaciteit geleidelijk zal verhogen. Naar verwachting zal het bij 2024 67.000 ton water per dag produceren. Dit water kan worden hergebruikt voor chipproductie en zal uiteindelijk voldoen aan de gemiddelde dagelijkse watervraag voor chipproductie is bijna de helft.

Volgens rapporten, is deze industriële afvalwaterzuiveringsinstallatie in Tainan in aanbouw en wordt verwacht dat de operaties aan het einde van 2021. Tainan is ook de meest geavanceerde chipproductiebasis van TSMC, het produceren van geavanceerde 5nm-proceschips voor de nieuwste Apple iPhone en MacBook verwerkers.

Volgens het laatste duurzaamheidsverslag van TSMC gebruikt TSMC momenteel elke dag 156.000 ton water. Het bedrijf recycelde in 2019 133,6 miljoen ton water, maar slechts een deel ervan is puur genoeg om opnieuw te worden gebruikt in het chipproductieproces.