Huis > Nieuws > De 5 nm productiecapaciteit van TSMC Q1 is ongeveer 30.000 stuks, Q2 is maximaal 45.000 stuks en massaproductie

De 5 nm productiecapaciteit van TSMC Q1 is ongeveer 30.000 stuks, Q2 is maximaal 45.000 stuks en massaproductie

De gieterijleider TSMC zal op de 16e een conferentie houden. Buitenlandse investeringen zijn optimistisch. Hoewel dit seizoen het traditionele laagseizoen is, wordt verwacht dat het laagseizoen niet buiten het seizoen valt, aangedreven door de vraag van grote klanten zoals AMD, Huawei en MediaTek. Naar schatting zal het omzetseizoen voor het eerste kwartaal met minder dan 5% worden verminderd.

Volgens de eerder aangekondigde vooruitzichten van TSMC voor het vierde kwartaal van 2019 varieerden de bedrijfsopbrengsten van US $ 102,1 miljard tot US $ 10,3 miljard, de operationele brutomarges waren 48-50% en de netto operationele marges waren 37% -39%. De mogelijke variabele is de wisselkoers tussen de Amerikaanse dollar en de nieuwe Taiwanese dollar. TSMC berekende eerder de Amerikaanse dollar ten opzichte van de nieuwe Taiwanese dollar op 30,6 yuan, maar aan het einde van vorig jaar heeft de wisselkoers een "two prefix" gezien, wat een impact kan hebben op de winst van TSMC. Er wordt verwacht dat dit Focus zal zijn.

Buitenlandse investeringen zijn van mening dat als gevolg van het herstel van de vraag naar halfgeleiders in het vierde kwartaal van vorig jaar, volledige belasting onder 16 nanometer, de capaciteitsbezetting van 12 inch minder is dan 90% behalve 28 nanometer, en de rest hoger is dan 90%. De bezettingsgraad van de 8-inch capaciteit is bijna 95%. De kwartaalomzet wordt de piek van het jaar, waarbij het nieuwe record wordt herschreven.

Het 7-nanometerproces van TSMC omvat alle eerstelijnsklanten. De top drie klanten zijn Apple, Huawei en Qualcomm. De industrie is van mening dat, omdat de geavanceerde procesopbrengst van TSMC veel beter is dan die van concurrenten, wordt verwacht dat na massaproductie van een proces van 5 nanometer, Huawei, Apple, enz. High-end mobiele telefoon AP het productieproces zal verschuiven naar 5 nanometer; insiders uit de industrie wezen erop dat de 5-nanometer procesopbrengstverbetering van TSMC beter is dan verwacht, en dat 10.000 stuks productiecapaciteit momenteel worden onderworpen aan eerdere verificatie en onderzoek en ontwikkeling van producten. Naar verwachting zal het in het eerste kwartaal van dit jaar worden gebouwd. De geïnstalleerde capaciteit wordt geschat op 30.000 stuks, die in het tweede kwartaal zal worden verhoogd tot 45.000 stuks en massaproductie.