Huis > Nieuws > Taiwan Media: het tekort aan LTCC-radiofrequentiecomponenten is zeer ernstig

Taiwan Media: het tekort aan LTCC-radiofrequentiecomponenten is zeer ernstig

De industrie onthulde onlangs dat het tekort aan LTCC (met lage temperatuur gecoördineerde keramische) radiofrequentiecomponenten zeer ernstig is onder de trend van langzame fabrieksuitbreiding en toenemende vraag naar 5G-smartphones en Wi-Fi 6E-toepassingen.

Volgens de rapporten van digitimes, zei bronnen van de industrie dat de leveringsperiode van LTCC-componenten geproduceerd door Jingde Electronics (ACX) en Huaxinkke voor klanten in Taiwan, China is verlengd van 12 tot 16 weken tot 18 tot 20 weken of zelfs langer, terwijl het vasteland is China Klanten, vanwege verschillende productspecificaties, worden binnen ongeveer 18-28 weken verzonden.

Volgens rapporten hebben de fabrieken van Jingde Electronics en Huaxinke op volle capaciteit gewerkt sinds de tweede helft van 2020. Vanwege de beperkte productiecapaciteit van leveranciers van grote Japanse apparatuur, is de levertijd uitgebreid tot meer dan 6 maanden, die uiteindelijk de meeste LTCC-leveranciers veroorzaakten om geen snelle uitbreiding te krijgen.De bron verklaarde verder dat de stijgende prijzen van metalen zoals zilver, koper, tin en nikkel vereist voor LTCC-filters en andere componenten verder hebben gevraagd om hun offertes te vergroten.

Er wordt gemeld dat metaalprijzen op de London Metal Exchange het afgelopen jaar met 47-63% zijn gestegen.

Volgens bronnen nam Huaxinkke het voortouw in het verhogen van de citaten van LTCC aan het einde van 2020, en verdere aangepaste offertes voor verschillende producten en klanten in januari op basis van veranderingen in materiële kosten en wisselkoersfluctuaties. Niettemin heeft het bedrijf voldoende bestellingen bij de hand om het ten minste vijf maanden druk te houden.

Bovendien zei de bron ook dat Jingde Electronics de plannen heeft onthuld om de prijs van sommige gedistribueerde producten met 30-40% te verhogen van april om de stijging van de prijzen van 63% in zilverpijpprijzen en de toename van de arbeidskosten te verhogen.

Er wordt gezegd dat het zicht van het bedrijf in het derde kwartaal van 2021 zal zijn, en wordt verwacht dat hij op dat moment een capaciteitsplan van 40% kan bereiken.