Huis > Nieuws > De Apple Car-processor zal worden geoptimaliseerd door A12 Bionic en zal naar verwachting worden geproduceerd door TSMC

De Apple Car-processor zal worden geoptimaliseerd door A12 Bionic en zal naar verwachting worden geproduceerd door TSMC

Onlangs was de kwestie van Apple Car het middelpunt van populaire discussies op de markt. Nu begint de aandacht van de markt zich te concentreren op de levering van verschillende componenten van de Apple Car, en het eerste dat wordt genoemd, is de huidige status van de processor die klaar is voor gebruik op de Apple Car. Volgens buitenlands nieuws zal Apple zich voorbereiden op de lancering van een verbeterde versie van de vorige A12 Bionic-processor voor gebruik in Apple Car voor Apple Car-toepassingen.

Het rapport wees erop dat Apple's A12 Bionic-processor werd gelanceerd in 2018 en 's werelds eerste 7-nanometer procesprocessor is. Na de lancering werd het voor het eerst gedragen in de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR die dat jaar door Apple werden gelanceerd, en vervolgens in de 2019 iPad Air, iPad Mini en iPad 2020 die in 2020 werden uitgebracht. Het CPU-gedeelte gebruikt een 6-core architectuurontwerp, dat 2 grote kernen en 4 kleine kernen heeft. Volgens de officiële instructies van Apple zijn de prestaties van de A12 Bionic-processor 15% hoger dan die van de vorige generatie A11 Bionic-processor.

De processor die Apple verwacht te gebruiken op de Apple Car wordt naar verwachting geoptimaliseerd door de A12 Bionic-processor, en wordt tijdelijk de C1-processor genoemd. Volgens de relevante specificaties van de A12 Bionic-processor lopen de prestaties van de nieuwste A14 Bionic-processor van Apple al achter en zijn ze verouderd. Als het echter wordt gebruikt op Apple Car, is het nog steeds geavanceerd. De reden is dat de A12 Bionic-processor 6,9 miljard transistors heeft en ongeveer 3,5 W aan energie verbruikt. Vergeleken met de zelfrijdende chip van de elektrische autofabrikant Tesla met 6 miljard transistors en 36W aan energie verbruikt, is de prestatie van de A12 Bionic processor nog steeds uitstekend. Dit telt niet de prestaties van de C1-processor die Apple zal optimaliseren en later zal starten.

Het rapport zei ook dat, hoewel Samsung het proces van 7 nanometer al heeft gebruikt om de zelfrijdende autoprocessor Exynos Auto V9-ervaring te produceren. Echter, op basis van het feit dat de Apple A12 Bionic processor oorspronkelijk door TSMC werd geproduceerd, wordt verwacht dat de C1 processor van de Apple Car alsnog aan TSMC zal worden overgedragen voor OEM-productie. Omdat vorig marktnieuws erop wees dat Apple's Apple Car in 2024 met massaproductie zal beginnen, wordt verwacht dat de C1-processor eerder in massaproductie gaat, wat het toekomstige omzetmomentum van TSMC zal blijven stimuleren.