Huis > Nieuws > De Japanse overheid roept de wereldwijde leveranciers op om Renesas te helpen

De Japanse overheid roept de wereldwijde leveranciers op om Renesas te helpen

Volgens Reuters heeft de Japanse regering opgeroepen op apparatuurfabrikanten om zijn grootste chipmaker Renesas Electronics-hervat productie te helpen. Dit is een recente maatregel van de Japanse regering om halfgeleiderstekorten te verlichten. Het semiconductortekort heeft de productie van automobielbedrijven ernstig geraakt en drukt druk op fabrikanten van elektronische apparatuur.

Een chipfabriek die eigendom is van Renesas Electronics werd vorige week geraakt door een brand, en het kan enkele maanden duren om de beschadigde machine te vervangen. Het bedrijf bezet 30% van de Global Automotive MCU-markt.

Hyundai-motor, die de minst beïnvloed is door het chiptekort, stopt de productie van april en Renesas Electronics is een van de chipleveranciers van Koreaanse automakers.

Een gerelateerde persoon onthulde dat Hyundai-motor voldoende chips heeft om de productie van zijn modellen te ondersteunen, maar zal de productie van modellen zoals sonata die een slechte verkopen hebben verminderen.

Ambtenaren van het Japanse Ministerie van Handel vertelden Reuters op woensdag dat Japanse bureaucraten contact hebben opgenomen met binnenlandse en buitenlandse bedrijven en hen vroegen om Renesas te bieden met onderdelen en machines.

Ambtenaren uit het Japanse Ministerie van Handel stelden ook dat Japan erop hoopt ervoor te zorgen dat geavanceerde halfgeleiders in de toekomst kunnen worden vervaardigd, en is van plan een testlijn in de buurt van Tokyo te bouwen met behulp van TSMC. Het bedrijf is van plan om R & D-faciliteiten in Tokio te bouwen.