Huis > Nieuws > De koning van verandering? De Verenigde Staten besloten de Amerikaanse verkooplicentie voor Amerikaanse bedrijven uit te stellen

De koning van verandering? De Verenigde Staten besloten de Amerikaanse verkooplicentie voor Amerikaanse bedrijven uit te stellen

Op 9 augustus, volgens Bloomberg News, besloot China, toen China besloot te stoppen met het kopen van Amerikaanse landbouwproducten, de aanvraag voor toestemming om Amerikaanse bedrijven en Huawei opnieuw op te starten uit te stellen.

Tijdens de Chinees-Amerikaanse handelsbesprekingen heeft de Chinese regering als vriendelijk gebaar herhaaldelijk eenmalige transacties gebruikt om Amerikaanse landbouwproducten te kopen. De meest recente was eind juni, toen China overeenkwam om 544.000 ton sojabonen uit de Verenigde Staten te kopen, ter waarde van $ 200 miljoen.

Begin deze maand kondigde de Amerikaanse president Trump echter aan dat de Verenigde Staten vanaf 1 september een tarief van 10% gaan opleggen aan de resterende 300 miljard Amerikaanse dollars aan goederen en producten uit China. Amerikaanse landbouwproducten.

Vorige maand zei de Amerikaanse minister van Handel Wilbur Ross dat het Amerikaanse ministerie van Handel licenties zal uitgeven aan de Amerikaanse leveranciers van Huawei zonder de Amerikaanse nationale veiligheid in gevaar te brengen.

Kort daarna hield Trump vergaderingen met CEO's van Intel, Qualcomm, Google, Micron, Cisco, Broadcom en Western Digital, en stemde ermee in het ministerie van Handel te vragen de licentie voor het verkopen van producten aan Huawei goed te keuren. & Quot; tijdige & quot; autorisatie.

Vanaf 24 juli zei het Amerikaanse ministerie van Handel dat het meer dan 50 aanvragen van 35 Amerikaanse bedrijven heeft ontvangen voor licentielicenties voor Huawei. "We zullen ze zeer snel behandelen en er wordt van ons verwacht dat we in de komende weken een definitieve beslissing nemen", Zei Ross.

Het is wel verstaan ​​dat Xilinx en Micron en andere Amerikaanse bedrijven publiekelijk hebben verklaard dat ze een vergunning hebben aangevraagd voor verzending naar Huawei en de Verenigde Staten hebben opgeroepen om hun activiteiten met Huawei te hervatten. Ze geloven dat veel van hun producten, Huawei, gemakkelijk kunnen worden gekocht bij andere buitenlandse concurrenten, waardoor het verbod niet effectief en schadelijk is voor de industrie.

De houding van de Verenigde Staten ten opzichte van Huawei is vele malen veranderd. Nadat ze Huawei op de entiteitenlijst hadden vermeld, besloten Amerikaanse functionarissen op 21 mei om het verbod op Huawei 90 dagen uit te stellen tot half augustus, op grond van het feit dat Huawei en haar zakelijke partners tijd nodig hebben om de software te upgraden. En omgaan met enkele contractuele verplichtingen.

Op de G20 heeft Trump beloofd Amerikaanse bedrijven toe te staan ​​producten aan Huawei te blijven verkopen. Het Amerikaanse ministerie van Handel zei echter al snel dat het noodzakelijk is om licenties te verlenen aan de Amerikaanse leveranciers van Huawei zonder de Amerikaanse nationale veiligheid in gevaar te brengen.