Huis > Nieuws > De verkoop van het 40nm-proces van TSMC is zeven keer die van de andere drie!

De verkoop van het 40nm-proces van TSMC is zeven keer die van de andere drie!

Op 26 september publiceerde IC Insights het laatste rapport, waaruit blijkt dat het 7nm-proces van TSMC groei en krap aanbod vereist, zodat deze absoluut leidende wafelteelt in de tweede helft van 2019 een enorme groei teweegbracht.

IC Insights zei dat de aanzienlijke investering van TSMC in geavanceerde technologie voor de fabricage van wafels een aanzienlijk rendement zal opleveren. De onderstaande grafiek toont de laatste vooruitzichten voor de verkoop van TSMC in 2019.Zoals weergegeven in de grafiek, is volgens IC Insights de huidige jaaromzet van TSMC gelijk aan 2018, maar de omzet in de tweede helft van het jaar zal naar verwachting met 32% toenemen in vergelijking met de eerste helft van het jaar, terwijl de groei van de gehele IC-industrie is slechts 10%. . Het lijdt geen twijfel dat de 7nm-applicatieprocessor aangedreven door Apple en de nieuwe smartphone van Huawei de sterke omzetgroei van TSMC in de tweede helft van het jaar stimuleert.

Volgens het rapport zijn de verkopen van TSMC voor het hele jaar 2019 zeven keer de totale omzet van Greencore, UMC en SMIC ($ 22,9 miljard versus $ 3,2 miljard), wat aangeeft dat TSMC in puur kristal is. De dominante positie op het gebied van gieterij.

Het is wel verstaan ​​dat SMIC in het vierde kwartaal van 2015 begon met het produceren van het 28nm-proces, en TSMC produceerde het 28nm-proces al in 2011. Vandaag heeft SMIC aangekondigd dat het zinvolle inkomsten zal ontvangen uit zijn nieuwe 14nm FinFET-technologie in het vierde kwartaal van dit jaar en introduceer 12nm FinFET-technologie in 2020. Op dit vergelijkbare knooppunt blijft het nog ongeveer drie jaar achter bij TSMC.

IC Insights wees erop dat naar schatting 66% van de omzet van TSMC dit jaar afkomstig zal zijn van processen onder de 40nm, en dat de inkomsten van de 7nm bijdrage dit jaar naar verwachting 8,9 miljard US dollar zullen bedragen, goed voor 26% van de totale omzet in 2019, boekhoudkundig voor zijn nummer 33% van de omzet in het vierde kwartaal (dankzij Apple en de twee belangrijkste klanten van Huawei).Bovendien hebben de klanten van TSMC het tempo van de invoering van geavanceerde procestechnologie versneld. IC Insights zei dat de 40-45 nm technologie-inkomsten van TSMC in 8 kwartalen meer dan 20% voor hun rekening namen, het 28 nm-proces ook 5 kwartalen gebruikte en het 7 nm-proces slechts 3 kwartalen in beslag nam voor meer dan 20% van de kwartaalinkomsten. .

De technologiebijdragen van 20 nm, 14 nm en 10 nm van TSMC waren zelfs goed voor meer dan 20% van de totale omzet in drie kwartalen. Verrassend, dringt het bedrijf aan op de groei van zijn 5nm-technologie, die sneller zal zijn dan zijn 7nm-proces. Volgens eerdere rapporten van het micronetwerk heeft het 5nm-proces van TSMC vijf grote klanten: Apple, Huawei, AMD, Xilinx en Bitland.

De sterke vraag naar geavanceerde knooppunten in de industrie heeft echter geleid tot een krap aanbod en langere doorlooptijden. AMD heeft onlangs aangekondigd dat de Ryzen 9 3950X-processor, die eind september zou worden uitgebracht, in november wordt uitgerold. Hoewel AMD de reden voor het 'late' product niet heeft bekendgemaakt, maakt de 3950X gebruik van TSMC 7nm-productie. De industrie is van mening dat het volledig moet worden geladen met TSMC 7nm. Het aanbod is schaars.

In de tweede helft van dit jaar zal TSMC niet alleen volledig worden geladen met 7nm en de capaciteit van de tweede generatie 7nm, maar zelfs 16nm en 12nm zullen schaars zijn. IC Insights, TSMC heeft plannen om meer middelen toe te wijzen om de capaciteit van geavanceerde processen uit te breiden.