Huis > Nieuws > Krap aanbod, passieve componenten zorgden voor een nieuwe golf van winsten

Krap aanbod, passieve componenten zorgden voor een nieuwe golf van winsten

De twee belangrijkste indexfabrikanten van meerlagige keramische condensatoren met passieve componenten (MLCC) Samsung Electro-Mechanics in Zuid-Korea en TDK in Japan hebben onlangs officieel kennisgevingen afgegeven aan klanten van eerstelijnsassemblagefabrieken, waarbij ze benadrukten dat het aanbod van MLCC's met hoge capaciteit krap blijft, vooral de vraag naar 5G mobiele telefoons na het nieuwe maanjaar. Het geschatte volume van de merkfabrieken op het vasteland heeft de oorspronkelijke schatting van de markt van 500 miljoen eenheden bereikt. Gezien het marktmechanisme zal de MLCC-prijs binnenkort worden verhoogd.

Naar verluidt is de zichtbaarheid van de bestellingen van Yageo en Walsin meer dan vier maanden en zal deze de tweede helft van het jaar bereiken. Verwacht wordt dat de prijzen dienovereenkomstig zullen worden verhoogd om de hausse in marktomstandigheden in te halen.

Samsung Electro-Mechanics en TDK zijn 's werelds tweede grootste en vijfde grootste MLCC-leveranciers. De twee fabrikanten gaven gelijktijdig informatie vrij over hun voornemen om de prijzen te verhogen. Bovendien heeft de toonaangevende fabrikant Nissho Murata Manufacturing Co., Ltd. de recente gemiddelde leveringstermijn voor MLCC-producten meer dan 112 dagen overschreden, de langste. Het duurt 180 dagen om de hete marktomstandigheden te benadrukken en prijsverhogingen zijn noodzakelijk.


Volgens industrieanalisten heeft de MLCC na het nieuwe maanjaar een sterke 'stijgende gezonde' atmosfeer, vooral omdat de vraag van de markt naar 5G-smartphones beter is dan verwacht, en de woningeconomie heeft de pc- en NB-zendingen gestimuleerd om hoog te blijven. eind- en automobielgerelateerde markten Snel aantrekken.

Met name sommige fabrieken van MLCC-leider Nissho Murata Manufacturing hebben de productie eerder stopgezet vanwege de sterke aardbeving in Tohoku, Japan. Hoewel ze het werk een voor een hebben hervat, is de markt bezorgd dat de algehele output van Murata zal worden beïnvloed tijdens de opschorting van het werk. Onbekend, dus het actief kopen is ook een ander belangrijk momentum om de prijs op te drijven.

Volgens supply chain-analyse had de markt oorspronkelijk verwacht dat de omvang van de 5G-markt voor mobiele telefoons dit jaar zal toenemen van ongeveer 200 miljoen vorig jaar tot ongeveer 500 miljoen. Maar na het einde van de nieuwe maanjaarvakantie jagen de vijf grote fabrikanten van mobiele telefoons op het vasteland van China bestellingen na. Het geschatte aantal 5G-mobiele telefoons van de vijf fabrikanten voor dit jaar bedraagt ​​500 miljoen. Hierbij zijn de twee belangrijkste indexfabrikanten Samsung en Apple niet meegerekend. Het verzendvolume laat zien dat de algemene vraag naar 5G-mobiele telefoons veel sterker is dan de marktschattingen.

Aangezien het aantal MLCC's dat wordt gebruikt door 5G-mobiele telefoons met 30% is gestegen in vergelijking met 4G-mobiele telefoons, hebben de vijf grote merken voor mobiele telefoons op het vasteland van China de vraag naar MLCC tegelijkertijd vergroot.

De assemblagefabriek onthulde dat het onlangs berichten heeft ontvangen van Samsung Electro-Mechanics en TDK, die erop wezen dat vanwege de sterke vraag naar consumentenelektronica in huis, het aanbod van onderdelen met hoge capaciteit van MLCC krap is en dat klanten psychologisch voorbereid moeten zijn. voor MLCC prijsverhogingen op elk moment.

Naarmate de marktomstandigheden krapper worden, gelooft de industrie dat Taiwanese fabrikanten zoals Yageo en Walsin niet zullen uitsluiten dat hun noteringen worden verhoogd als reactie op de sterke prijsstijgingssfeer van Japanse en Koreaanse fabrikanten. Yageo verklaarde dat het geen commentaar zou geven op de offertes en orders die zijn collega's ontvangen, maar de marktomstandigheden nauwlettend in de gaten zou houden en de meest geschikte reactie zou geven.

Walsin antwoordde dat de zichtbaarheid van MLCC- en weerstandsorders momenteel meer dan vier maanden is, en dat klanten begonnen zijn met het plaatsen van orders voor het derde kwartaal. De verwachting is dat als de levering van halfgeleiders soepel verloopt in de tweede helft van het jaar, het momentum van de verzending van belangrijke terminaltoepassingen sterker zal zijn en de aanvoer van passieve componenten kleiner zal zijn.​