Huis > Nieuws > TowerJazz neemt Chengdu GlobalFoundries over en breidt RF SOI-productiecapaciteit uit tot 5G

TowerJazz neemt Chengdu GlobalFoundries over en breidt RF SOI-productiecapaciteit uit tot 5G

Na meer dan een jaar stilstand zag het 12-inch waferfabricageproject van GlobalFoundries (Chengdu) van meer dan 1.000 hectare eindelijk de hoop weer aan het werk te gaan.

Het project is echter eenvoudig te wijzigen. Onlangs is een aantal mensen bekend met de zaak bekendgemaakt aan Ji Wei. "Israëlisch gieterijbedrijf TowerJazz staat op het punt de Chengdu GlobalFoundries-fabriek te verwerven.

GlobalFoundries trekt zich terug uit de samenwerking met de regering van Chengdu. "Een van de binnenlandse klanten van TowerJazz onthulde dat" TowerJazz zijn 12-inch RF SOI-proces in Chengdu zal uitbreiden, en hun eerdere RF SOI-capaciteit is krap. "

TowerJazz werd in 2008 opgericht door de fusie van Israel Tower Semiconductor en Jazz Technologies uit de Verenigde Staten. Het is 's werelds toonaangevende gespecialiseerde wafelsgieterij. Het is vermeldenswaard dat de samenwerking van Jazz met Chinese bedrijven terug te voeren is tot 2003. Op dat moment bereikte Jazz de zevende plaats in de wereldwijde gieterij-industrie en Huahong NEC voor binnenlandse samenwerking om 0,13 micron proces en RF te leveren. , hoge druk en andere speciale technologie.

Eerder kondigde TowerJazz in augustus 2017 aan dat het zou samenwerken met de gemeentelijke overheid van Nanjing door middel van technologielicenties om een ​​8-inch productielijn te bouwen met een geplande maandelijkse productiecapaciteit van 40.000 wafels, waarvan ongeveer 50% van de capaciteit wordt gebruikt om bestellingen uit te voeren voor TowerJazz. Maar toen kondigde TowerJazz de voortgang van het project niet aan.

TowerJazz heeft zeven fabels in Israël, de Verenigde Staten en Japan. "De belangrijkste producten zijn RF-producten in mobiele telefoons, met een maandelijkse capaciteit van ongeveer 40.000 wafels. Er zijn ook enkele goede producten zoals hoogspanning en silicium-germanium. De grote bedrijven zoals Panasonic, Infineon en Broadcom werken nauw samen." Veel insiders in de industrie zeiden: "De productielijn van TowerJazz in de Verenigde Staten is vol. Na de acquisitie van de Matsushita-fabriek in de afgelopen jaren is deze lichtjes versoepeld, maar deze heeft nog steeds onvoldoende capaciteit."

Volgens de eerdere voorspelling van Tower Jazz zullen de RF-producten van het bedrijf de komende jaren met 150% -200% toenemen als gevolg van de 5G-uitbraak en zal de omzet van het bedrijf stijgen van $ 1,3 miljard in 2018 tot meer dan $ 3,4 miljard. Het is om deze reden dat TowerJazz zijn productiecapaciteit snel moet uitbreiden en China met de grootste 5G-markt is het ideale investeringsgebied voor TowerJazz.

China is momenteel echter niet de belangrijkste markt voor TowerJazz en de omzet van TowerJazz is 86% vanuit de VS en Japan. Op dit moment is de grootste binnenlandse klant Zhuo Shengwei, Zhuo Sheng Micro Finance meldde dat in 2016, 2017, 2018, Zhuo Sheng micro naar TowerJazz inkoop van wafels 60,25 miljoen, 101 miljoen, 104 miljoen yuan kost. Met de komst van 5G zal de omzet van TowerJazz uit China snel groeien.

In feite onderhandelde TowerJazz naast Chengdu en Nanjing ook met de regering van Hefei. "Het is zeer waarschijnlijk dat de regering van Chengdu, die op zoek is naar een overname, gunstiger voorwaarden heeft gesteld", aldus een persoon die bekend is met de zaak. “De fabriek in Chengdu is gebouwd en de apparatuur in de fabriek is erg klein. Voor TowerJazz heeft deze overname niet te veel geld nodig. ”Voorheen investeerde de regering van Chengdu 1,2 miljard dollar om de bouw van de fabriek en de bijbehorende projecten te voltooien. GlobalFoundries introduceerde echter geen apparatuur in de fabriek zoals oorspronkelijk overeengekomen. In de hele fabriek werd slechts één set AMHS-systemen uit Japan gebruikt. 1,2 miljard yuan en het grootste deel wordt gesubsidieerd door de regering van Chengdu.

Hoewel de twee partijen op dit moment de details van het contract en het bedrag van het contract niet hebben aangekondigd, in het kader van de gretigheid van de regering van Chengdu om een ​​partner te vinden, TowerJazz, die een cashflow van 300 miljoen US dollar heeft, heeft niet veel financiële last.

"Voor de regering van Chengdu is dit een ongelukkige zegen, en misschien zelfs een vermomde zegen." Veel professionals in de RF-industrie zeiden: "Dit project heeft grote voordelen voor de binnenlandse RF-industrie. Hoewel de binnenlandse gieterij ook RF heeft. SOI, maar let hier niet op. Nu, nadat TowerJazz opstaat, hoeft u zorgen over productiviteit en communicatie over producttechnologie is veel handiger. China heeft zo'n RF SOI-fabeltje nodig om de hele RF-industrie te promoten. "