Huis > Nieuws > Handelsoorlog herleeft "Oriental Silicon Valley" Penang, Maleisië

Handelsoorlog herleeft "Oriental Silicon Valley" Penang, Maleisië

Volgens Reuters zijn de meeste Amerikaanse bedrijven met de ontwikkeling van Chinees-Amerikaanse handelsoorlogen op zoek naar fabrieken buiten China om te voorkomen dat ze van belasting veranderen. Penang, ook bekend als de "Oriental Silicon Valley", is Azië geworden. Een gebied dat is geselecteerd als toeleveringsketen heeft dit rustige decennium nieuw leven ingeblazen.

De twee industriële zones van Penang hebben gevestigde leveranciers en goedkopere arbeidskrachten dan Singapore, plus ze worden niet beïnvloed door het Amerikaanse tarief van 25%, waardoor ze een voordeel zijn in de regio.

"Reuters" is van mening dat de strategie van aandringen dat Li Honglong, de oprichter van Hotayi Electronic, erop staat niet naar China te verhuizen, al heeft gewerkt.

Li Honglong zei dat in 2007, omdat de arbeidskosten van China bijna 30% goedkoper waren dan Maleisië, hij met veel managementdruk te maken kreeg. Hij koos er echter voor om fondsen te investeren in investeringen in informatietechnologie en software-industrie, waardoor de schaal van Thailand steeds groter wordt en vanwege de handelsoorlog hebben veel klanten hun productielijnen naar Penang overgebracht.

Hetai Electronics heeft in juni dit jaar een tweede fabriek in Penang opgezet en zal verantwoordelijk zijn voor het bouwen van componenten voor klanten zoals Samsung, LG en Sharp.

Volgens Reuters is het bedrag aan directe buitenlandse investeringen in Maleisië in de eerste helft van dit jaar 11 keer toegenomen in vergelijking met het verleden, ten belope van 2 miljard US dollar, zelfs hoger dan het totale investeringsbedrag dat in een vorig jaar is verkregen.

De Maleisische regering verwacht sterke prestaties in de tweede helft van het jaar en is van plan fiscale prikkels te bieden om de elektromechanische industrie met hoge toegevoegde waarde te promoten.

Sinds Intel in 1972 zijn eerste buitenlandse productiefaciliteit in Penang bouwde, is Penang het aandachtspunt geworden en hebben Broadcom, Dell en Motorola allemaal fabrieken in de regio opgezet.

Nadat China echter begon te stijgen in 2005 en Amerikaanse bedrijven aantrok, stopte de investering van Penang geleidelijk en zelfs Maleisische leveranciers volgden deze naar China.

Geoffrey Ng, hoofd van investeringen bij Fortress Capital, een Maleisische vermogensbeheerder, zei dat Penang sindsdien in slaap is gevallen en nu Penang de Renaissance lijkt te verwelkomen en na jaren van somberheid eindelijk een tweede golf van investeringsmogelijkheden heeft . .

Momenteel bouwen de Amerikaanse chipmaker Micron en iPhone-leverancier Jabil fabrieken in Penang. Micron zei dit jaar dat het de komende vijf jaar 1,5 miljard MYR (ongeveer 358 miljoen US dollar) zal investeren in Maleisië. Hetai zal naar verwachting ook RM1 miljard uitgeven om een ​​nieuwe apparatuurfabriek te bouwen en een extra RM1 miljard uitgeven om de productie uit te breiden.

Andere bedrijven in de industriële zone van Penang, zoals Qdos, zullen naar verwachting ook profiteren van de Sino-Amerikaanse handelsoorlog. Globetronics Technology zei ook dat het dit jaar meer dan 10% van het marktaandeel van sensoren heeft behaald.