Huis > Nieuws > VS, Japan en Zuid-Korea Tripartite National Security Talks bespreken Semiconductor Supply Chain Security

VS, Japan en Zuid-Korea Tripartite National Security Talks bespreken Semiconductor Supply Chain Security

Volgens Juheng.com zullen senior functionarissen van de drie partijen van de Verenigde Staten, Japan en Zuid-Korea op zaterdag gesprekken houden. White House-functionarissen zeiden bij de persconferentie die de drie partijen het tekort aan halfgeleiderchips zullen bespreken.

Amerikaans nationale veiligheidsadviseur Jake Sullivan zal een tripartiete bijeenkomst in Maryland op zaterdag houden met de secretaris-generaal van het Secretariaat-generaal van Japan Secretariaat Shigeru Kitamura en het hoofd van de Zuid-Koreaanse nationale veiligheidskantoor XU XUN. Dit is de eerste nationale veiligheidsbesprekingen op hoog niveau die sinds de Amerikaanse president Biden Office heeft gebracht.

Het rapport wees erop dat, naast aanverwante onderwerpen, de tripartiete gesprekken tussen de Verenigde Staten, Japan en Zuid-Korea, naar verwachting de wereldwijde chiptekorten betrekken. Sommige ambtenaren wezen erop dat 'de Verenigde Staten, Japan en Zuid-Korea de sleutel tot halfgeleider productietechnologie beheersen, dus we zullen zorgen voor de veiligheid van deze gevoelige supply-ketens. "


Aan de andere kant zei White House Press Secretary Jen Psaki op donderdag dat Sullivan een ontmoeting zal houden met Brain Deese, directeur van de White House National Economic Council, om chipfabrikanten en American Automakers te conventioneren om kwesties voor supply chain te bespreken. Het is gepland om op 12 april te worden gehouden.