Huis > Nieuws > Wall Street Journal: Biden's Chip Government Subsidy Bill is slechts een oude politieke truc

Wall Street Journal: Biden's Chip Government Subsidy Bill is slechts een oude politieke truc

Afgelopen donderdag heeft de Amerikaanse Senaat een uitgebreid wetgevend plan voor de "Innovatie- en Mededingingswet" geacht gericht op het verbeteren van het concurrentievermogen van de Verenigde Staten tegen de Chinese technologie. Het Wall Street Journal publiceerde hierover een sociaal commentaar, debatteert dat de "innovatie- en mededingingswet" een impact heeft op de Amerikaanse halfgeleiderindustrie. Het implementeren van overheidssubsidies zal alleen geld van belastingbetalers verspillen.


Het artikel vermeldde dat de concurrentie met China de richting van het Amerikaanse nationale fortuin in de komende decennia zal bepalen, en de Bigwigs in het Amerikaanse Congres willen niet echt doorstaan. De recent afgekondigde 1.500-pagina "Innovatie en Mededingingswet" maakte een slechte start. Het hielp de innovatie of het concurrentievermogen van de Verenigde Staten niet.

Het artikel wees erop dat de factuur op het oppervlak een cross-party consensus vertegenwoordigt, maar het weerspiegelt eigenlijk het stereotype en het smalle politieke spectrum van typische congresuitgaven. Een van de belangrijkste sponsors van de factuur, lid van het Huis van Afgevaardigden Ro Khanna, zei Eerlijk gezegd: "Iedereen weet dat deze rekening passeert, dus elke lobbyist zal de inhoud van de factuur zo veel mogelijk willen vergroten."

Wall Street Considers Biden's Series Chinese Competition Behandelt om ouderwetse politieke trucs te zijn.

Het Wall Street Journal is van mening dat de revitalisering van de Amerikaanse halfgeleiderindustrie eigenlijk niet zo dringend is. Vanwege de schaalvoordelen, is computerchipproductie (in plaats van ontwerp) eigenlijk sterk gecorrigeerd, met Samsung, TSMC en Intel bezetten een leidende positie in de productie. Hoewel de Verenigde Staten goed zijn voor 12% van de wereldwijde chipproductie, domineren Amerikaanse bedrijven in ontwerp (52%) en apparatuur (50%), die door verschillende posities leidt, en de Verenigde Staten zijn voornamelijk privégroepen die fondsen verhogen om de semiconductor-industrie te ontwikkelen .

Wat de VS moeten zorgen maken, is China's Taiwan-regio. Deze regio is goed voor ongeveer 20% van de wereldwijde productiecapaciteit. De Trump Administration heeft TSMC gevraagd om een ​​nieuwe fabriek in Arizona te bouwen. Versterking van defensie in de Azië-Pacific-regio vereist verhoogde verdedigingsuitgaven, maar het budget van Biden snijdt daadwerkelijk de verdedigingsuitgaven.

Het beleid van de industriële ontwikkeling is altijd onlosmakelijk verbonden met de politiek. Amerikaanse bedrijven die de vrije marktprincipes volgen, vertrouwen op "onzichtbare handen" om kapitaal toe te wijzen aan de meest effectieve gebieden, maar de overheidssubsidies zullen investeringen in de richting gericht zijn door politici. De meerderheidsleider Chuck Schumer heeft beloofd dat de factuur de chipproductie zal brengen naar het gebied New York State, dat samenvalt met de ideeën van secretaris van Commerce Gina Raimundo.

De factuur omvat ook het gebruik van $ 120 miljard aan geavanceerd technologieonderzoek, dat het jaarlijkse budget van de National Science Foundation (NSF) verdubbelt. Dit kan nuttig zijn om de investeringen in basisonderzoek te vergroten, vooral in defensietechnologie. Maar de meeste fondsen in de Senaatsrekening worden rechtstreeks gebruikt voor toegepast onderzoek gefinancierd door particuliere bedrijven.

De toewijzing van financiering aan verschillende wetenschappelijke onderzoeksinstellingen is ook nauw met betrekking tot geopolitiek. De factuur zal een nieuwe technologie en innovatieraad voorstellen die onafhankelijk is van de National Science Foundation om een ​​eerlijke verdeling van fondsen te waarborgen en binnenlandse werkgelegenheid te creëren. Maar wat het onderzoek echt effectief effectief stimuleert, is ideeën in plaats van het creëren van banen.

Het artikel wees ook op dat de toewijzing van fondsen voor de rekening geen redelijke plaatsen heeft gebruikt, zoals politieke juistheid met ras. Sommige financiering wordt ook gebruikt voor andere projecten, zoals onderzoek naar de kwestie van seksuele intimidatie in de Wetenschaps- en engineering (STEM) -groep, en "Alternatieve oplossingen voor de dynamiek van rechten, hiërarchie en afhankelijkheid in de academische wereld" in een poging om China bang te maken. Een betere oriëntatie van de factuur is om beurzen te bieden aan studenten en afgestudeerde studenten die kunstmatige intelligentie bestuderen. Alleen hogescholen en universiteiten die worden erkend als "diverse en niet-traditionele studentengroepen" komen echter in aanmerking voor financiering. Zullen meer Aziatische studenten een school laten verliezen zijn subsidie?

Veel Republikeinen ondersteunen de factuur omdat ze van mening zijn dat de Verenigde Staten het Chinese model moeten volgen om met China om te gaan. Maar het voordeel van de Verenigde Staten is altijd het kapitalistische systeem geweest, dat de intellectuele eigendomsrechten beschermt en particuliere investeringen en innovatie door marktconcurrentie aanmoedigt. Dit is hoe de Verenigde Staten in de jaren 80 en negentig in de uitdagingen van Japan reageerden. In de afgelopen tien jaar zijn de O & O-uitgaven van bedrijven bijna verdubbeld en zijn ze in een leidende positie in de meeste geavanceerde technologische velden. Het Chinese model is daarentegen meer geneigd om deel te nemen aan overheidssubsidies.

Drie dagen later ontving de opmerking "Wall Street Journal" een positieve reactie van George Mason University Professor Donald Boudreaux. Hij schreef een artikel en analyseerde dat het een verspilling van tijd en geld is om geld uit te geven aan de Amerikaanse halfgeleiderindustrie.

Hij gelooft dat het extreem absurd is om 54 miljard US-belastingbetalers te gooien op een Amerikaanse halfgeleiderindustrie waarin wordt gezegd dat hij in de problemen zit. Amerikaanse halfgeleiders zijn niet in een crisismoment omdat het zou moeten zijn. Scott Linsicombe van het Cato Instituut heeft onlangs samengevat de Amerikaanse halfgeleiderindustrie: "De VS is een van 's werelds top vijf halfgeleider- en gerelateerde apparatuur exporteurs. In 2019 heeft het bijna $ 47 miljard geëxporteerd in halfgeleiderproducten. Gecombineerd met het verslag van de Amerikaanse halfgeleiderindustrie Associatie (SIA), er kan worden geconcludeerd dat de basis van de Amerikaanse halfgeleiderfabricage nog steeds solide is. " Het SIA-rapport wees erop ook op dat de Amerikaanse halfgeleiderindustrie bijna de helft van de totale wereldwijde halfgeleiderverkoop heeft gedaan sinds de late jaren negentig. Omdat dit aantal zeer stabiel is, is de Amerikaanse halfgeleiderindustrie altijd een wereldwijde leider geweest in kapitaaluitgaven en R & D .

Donald Boudreaux concludeerde dat subsidies nutteloos zijn voor een dalende industrie, terwijl een bloeiende industrie geen overheidssubsidies vereist.