Huis > Nieuws > De "Riot" -fabriek van Wistron India is gereorganiseerd of heeft opnieuw Apple-orders binnengehaald

De "Riot" -fabriek van Wistron India is gereorganiseerd of heeft opnieuw Apple-orders binnengehaald

Vorig jaar vond in de fabriek in Zuid-India van Wistron een oproer onder werknemers plaats. Het bedrijf werkt nu samen met Apple om de reorganisatie van de fabriek te voltooien. Taiwanese media citeerden nieuws uit India. Shen Qingyao, algemeen directeur van Wistron en CEO van Wistron Intelligence, zei dat de fabriek binnenkort haar activiteiten zal hervatten.

Een bron in de Indiase gsm-industrie vertelde het Central News Agency dat Apple, nadat Wistron en Apple hebben samengewerkt om het beheer van de rellenfabriek te corrigeren, de originele iPhone 12 Pro Max OEM-bestellingen opnieuw kan indienen bij Wistron in India.

Wistron produceerde de iPhone-fabriek van Apple in de Narasapura Industrial Zone in Karnataka, India. In december vorig jaar stelde een arbeidsdienstverlener de betaling van de salarissen van werknemers uit, wat resulteerde in een gewelddadig incident waarbij duizenden werknemers rond de fabriek betrokken waren. Uiteindelijk raakten een deel van de productielijn, voertuigen en kantoorapparatuur beschadigd en werd de iPhone op de productielijn gestolen, wat resulteerde in een verlies van 400 miljoen tot 500 miljoen roepies.

Volgens het onderzoek van de provinciale regering van Karnataka, hoewel het verzuim van het arbeidsdienstbedrijf om zijn werknemers te betalen de belangrijkste oorzaak van de rel was, heeft Wistron zijn verantwoordelijkheid voor het leiden van en toezicht houden op het arbeidsdienstbedrijf niet nagekomen en heeft hij geen personeelsdossiers bijgehouden. 'overuren en salaris. Hetzelfde werd beboet. Dit incident stopte zelfs de bestellingen van de iPhone 12 Pro Max die Apple oorspronkelijk door Wistron had laten produceren in India.

Om veel problemen in de Indiase fabriek op te lossen, ontsloeg Wistron eind vorig jaar de Taiwanese vice-president die verantwoordelijk was voor het toezicht op de Indiase plantenactiviteiten en benoemde hij tegelijkertijd de voormalige General Manager Pan American Manufacturing en Wistron North America, die richtte aanvankelijk de productie van mobiele telefoons op in India. Xu Honggui, president van het bijkantoor, reorganiseerde.

De Times of India citeerde Shen Qingyao vandaag als volgt: sinds de rellen in december heeft het bedrijf hard gewerkt om de problemen volledig te verbeteren en op te lossen en de managementnormen te verhogen. Alle medewerkers ontvangen alle salarissen op tijd en implementeren een nieuw aanwervings- en salarissysteem. , Om ervoor te zorgen dat iedereen het juiste salaris kan krijgen en de juiste salarisdocumentatie kan verstrekken.

Shen Qingyao zei dat het bedrijf alle werknemers een verbeterd trainingsprogramma zal bieden, en werknemers kunnen ook anoniem informatie verkrijgen via het nieuwe systeem en het bedrijf eventuele vragen stellen. Hij voegde eraan toe: "We kijken ernaar uit om de activiteiten opnieuw te starten."

Apple verklaarde ook dat in de afgelopen 8 weken het iPhone-fabricageteam en onafhankelijke auditors hebben samengewerkt met Wistron om ervoor te zorgen dat de nodige systemen en processen zijn opgezet in de Narassapura-fabriek. Uitgebreide rectificatie en verbetering zijn voltooid. Wistron heeft ook zijn dochterondernemingen gereorganiseerd. Het rekruteringsteam heeft de opleiding en ondersteuning van medewerkers versterkt.