Huis > Nieuws > Apple heeft vastgesteld dat de 5G-versie van de iPhone het LCP-softboard zal gebruiken

Apple heeft vastgesteld dat de 5G-versie van de iPhone het LCP-softboard zal gebruiken

  Om de vraag naar hoogfrequente transmissie het hoofd te bieden, moet Apple's nieuwe iPhone welk soort materiaal gebruiken, dat altijd goed op de markt heeft gelet, maar het laatste nieuws wees erop dat Apple's 4G-versie van de iPhone zal het MPI (Modify PI) -bordenbord dit jaar. De 5G-versie van de iPhone, die volgend jaar wordt uitgebracht, zal echter gebruik maken van LCP-softboard (Liquid Crystal Polymer Resin).


Guo Mingwei, een analist bij Tianfeng International Securities, heeft een rapport uitgegeven waarin staat dat de meeste nieuwe modellen in de tweede helft van dit jaar te wijten zijn aan het feit dat de draadloze prestaties van het MPI-board in de 4G / LTE-band geen LCP verliezen. en MPI heeft nog steeds een voordeel in productiekosten en opbrengst. Het zachte materiaal van de iPhone-antenne zal worden gewijzigd in MPI.

Guo Minghao wees erop dat het zachte board van LCP het voordeel heeft van hoogfrequente draadloze transmissie, maar vanwege het productieprobleem zal het voordeel van het LCP-softboard niet worden gespeeld.

In feite is Apple volgens het exclusieve nieuws van de kerntechnologie bijna voltooid in maart van dit jaar. De iPhone van dit jaar is gebaseerd op het MPI-softboard. Wat het zachte LCP-bord betreft, is het noodzakelijk om de productopbrengst te verbeteren voordat deze de mogelijkheid heeft om Apple te verkrijgen.

Het is duidelijk dat Apple's bestellingen van softboards voor tablets dit jaar voornamelijk worden verkregen van leveranciers zoals Taichung, Yuding, Tongtai en Fujimura van de Taiwanese supply chain. Wat betreft de bestellingen voor het zachte board van LCP volgend jaar, is de verwachting dat de kansen om van Ding Ding, Dongshan Precision en Taichung te komen, hoger zijn.

De softboard-fabriek wees erop dat de kwaliteit van LCP inderdaad veel beter is dan MPI, en het geringe verlies, de flexibiliteit en de afdichting van LCP zijn de voordelen ervan, dus LCP heeft een aanzienlijk voordeel op het gebied van hoogfrequente componenten. LCP heeft echter ook 2 dodelijke verwondingen. Een daarvan is dat de krimpsnelheid van LCP-materiaal te hoog is, wat de productie bemoeilijkt, en de tweede kosten.

Daarnaast is de levering van grondstoffen voor LCP ook een groot probleem. Alleen Japanse fabrikanten Murata en Kuraray kunnen deze leveren. Onder hen is de productiecapaciteit van Murata groot, dus grondstoffenleveranciers kunnen de productie probleemloos uitbreiden, wat ook een indicator is voor latere observatie.