Huis > Nieuws > Kan Richie Wei, die wordt ondersteund door Hikvision, opvallen op de IPC-markt?

Kan Richie Wei, die wordt ondersteund door Hikvision, opvallen op de IPC-markt?

Onlangs heeft het Amerikaanse ministerie van Handel aangekondigd dat 28 Chinese entiteiten zullen worden opgenomen in de lijst van exportcontrole-entiteiten, waaronder Hikvision, Dahua Technology, Keda Xunfei, Vision Technology, Shangtang Technology, Yitu Technology, Xiamen Meiya Keke Information Ltd., Yuxin Technology Co., Ltd. en andere leveranciers van kunstmatige intelligentie, gezichtsherkenning en veiligheidsbewaking.

Nadat veel bedrijven zoals ZTE, Huawei en Zhongke Shuguang in de lijst van entiteiten zijn opgenomen, zijn Hikvision, Dahua Technology en andere bedrijven comfortabeler in het reageren op dit incident en hebben ze al van tevoren een voorraad aangelegd om de voorraad te vergroten en binnenlandse en buitenlands. Alternatieve materialen, alternatieve oplossingen, zelf ontwikkelde chips indien nodig ...

Het is vermeldenswaard dat Hikvision tijdens de beleggerscommunicatievergadering zei dat op de belangrijkste besturingschip, of dit nu DVR / NVR of camera is, de binnenlandse SoC-hoofdchip goed is voor ongeveer 80%.

In feite hebben binnenlandse chipleveranciers op het gebied van beveiligingsmonitoring de voordelen van hoge kostenprestaties, snelle respons, eenvoudige besluitvorming en betere samenwerking met de hele machinefabrikanten, zoals Haisi, Fuweiwei, Guokewei, Beijing Junzheng. Andere binnenlandse fabrikanten zijn al lang de belangrijkste spelers.

Gesteund door het 'kleine jongere broertje' van Hikvision, overschreden gerelateerde transacties 60%

Na het incident met de entiteitenlijst werden Huawei Haisi en Fuyu Weiguang, de belangrijkste leveranciers van Hikvision-beveiligingsbewakingschips, fel besproken. Huawei Haisi, als grootste IC-ontwerpfabrikant in China, is ook de dominante speler op het gebied van bewakingschips. Het marktaandeel op dit gebied is 80% en zijn sterkte is onbetwistbaar.

De rijken en de armen zijn verschillend. Hikvision is een grote klant van Fu Weiwei en is ook een verbonden partij. In de ogen van beleggers is Fu Weiwei altijd het "kleine broertje" van Hikvision geweest. Hiervan profiteerde de koers van het aandeel Fuyi ooit tot 303. Yuan / aandeel. Hoewel de aandelenkoers bijna tot een derde van zijn hoogtepunt is gedaald, is het ook een van de weinige dure aandelen in IC-bedrijven met A-aandelen.

Zoals iedereen weet, is Gong Hongjia, die bekend staat als "de beste angel investor in China", de vice-voorzitter en de tweede grootste aandeelhouder van Hikvision. Tegelijkertijd diende Gong Hongjia ook als directeur van Fu Weiwei en de derde grootste aandeelhouder van Fu Weiwei. Chen Chunmei is de echtgenote van Gong Hongjia.

Volgens het halfjaarverslag 2019 van Fuyuwei realiseerde Fuyu Micro 2019 een bedrijfsresultaat van 219 miljoen yuan en een nettowinst van 37,10 miljoen yuan in de eerste helft van het jaar. Onder hen is het transactiebedrag van Fuxiwei en Hikvision ongeveer 138 miljoen, goed voor 66% van het vergelijkbare transactiebedrag van Fu Weiwei.

ISP-chipmarkt is fel concurrerend, chipprijzen zijn lager

Momenteel zijn er vier hoofdtypen beveiligingsbewakingschips, IPC-chips in netwerkcamera's, SoC-chips in back-end DVR / NVR en deep learning-algoritmen, versnellerchips en ISP-chips in front-end analoge camera's.

Volgens het National Gold Securities Research Report ontwikkelde Fuyu Micro in 2010 een ISP-chip op basis van CMOS-beeldsensor. Ten eerste bezet het een bepaalde markt via fabrikanten van kleine en middelgrote beveiligingsapparatuur in Zuid-China, en zijn producten zijn met succes geïntroduceerd in Hikvision . , ter vervanging van het aandeel van buitenlandse fabrikanten zoals NextChip. Op dit moment is Fu Weiwei de grootste leverancier van ISP-chips voor Hikvision geworden.

Het is vermeldenswaard dat het bedrijfsresultaat van FT Micro van 2014 tot 2016 respectievelijk 175 miljoen yuan, 182 miljoen yuan en 322 miljoen yuan bedroeg; de nettowinst bedroeg respectievelijk 37.806 miljoen yuan, 36.865 miljoen yuan en 110 miljoen yuan; uitgebreid van 2014 tot 2016 De brutowinstmarge bedroeg respectievelijk 51,57%, 55,96% en 56,96%. Bedrijfsresultaat, nettowinst en uitgebreide brutowinstmarge vertoonden allemaal een opwaartse trend.

Sinds de notering in 2017 is de omzetgroei van FT Micro tot stilstand gekomen, is de nettowinst sterk gedaald en blijft de brutowinstmarge dalen. In de eerste helft van 2017 tot 2019 bedroeg de omzet van FT Micro respectievelijk 449 miljoen yuan, 412 miljoen yuan en 219 miljoen yuan; de nettowinst was respectievelijk 106 miljoen yuan, 54,5 miljoen yuan en 37,01 miljoen yuan; de brutowinstmarge bedroeg respectievelijk 47,60% en 41,94%. 35,73%.

Fu Weiwei legde uit dat als gevolg van factoren zoals toegenomen concurrentie in de industrie en veranderingen in de productmix, de uitgebreide brutowinstmarge van het bedrijf is gedaald.

Volgens bronnen in de industrie zijn de huidige analoge camerazendingen met ISP-chips gestabiliseerd, ISP-technologie volwassener geworden en blijven de chipprijzen dalen.

Het is duidelijk dat de belangrijkste product-ISP-chipmarkt van Philippine steeds feller concurrerend is en zich al in een rode zee bevindt, en Fu Weiwei is ook op zoek naar doorbraken op het gebied van IPC-chips.

IPC-chip: er wordt eerder geblokkeerd, er wordt achtervolgd

Naast analoge camera's winnen netwerkcamera's snel aan populariteit met intelligente stuurprogramma's in een netwerk. Volgens de voorspelling van Shen Wanhongyuan bevindt de IPC SoC-chip zich in een periode van snelle ontwikkeling en zal de totale schaal naar verwachting meer dan 3 miljard RMB bedragen, met een groeipercentage van meer dan 30%.

Geconfronteerd met enorme marktruimte zijn IPC-chips de richting geworden voor fabrikanten van binnenlandse beveiligingschips zoals Fuweiwei, Guokewei en Beijing Junzheng.

De IPC-chipmarkt wordt echter steeds concurrerender. Momenteel wordt de high-end markt van IPC-chips voornamelijk bezet door vooraanstaande fabrikanten zoals HiSilicon en Anba. Ze kunnen volwassen IPC SoC-chips leveren die de H.265-standaard ondersteunen, terwijl de chips van binnenlandse fabrikanten voornamelijk in de low-end consumentenmarkt zitten. Het kan worden gebruikt en toepassingen op industrieniveau moeten worden verbroken.

Al in het begin van de notering lag de focus van het Fuyu-microfinancieringsproject op IPC-chips, maar volgens de huidige situatie verloopt de projectvoortgang niet soepel en zijn de IPC SoC-producten op basis van H.265-videocodec alleen gerealiseerd in de eerste helft van het jaar. Productie, ver achter bij verwachtingen.

Daarnaast is het bedrijf van plan om het cloudgebaseerde intelligente SoC-chipproject voor de netwerkcamera voor consumententoepassingen en het H.265 / HEVC-videocompressie standaardgebaseerde SoC-chipproject met ultrahoge definitie videocodering uit te breiden in februari 2019 tot 31 maart. , 30 juni 2020.

In dit verband zei Fu Weiwei dat dit de industrietrend beter kan begrijpen en gelooft dat de uitbreiding van het project de normale werking van het bedrijf niet nadelig zal beïnvloeden.

Hoewel de IPC-chipprojecten op micro-consumentenniveau en op industrieniveau zijn uitgesteld, ontwikkelen de IPC-activiteiten van Guokewei en Beijing Junzheng zich snel.

Al in 2018 lanceerden Beijing Junzheng en Guoke Micro de IPC SoC-chip die de H.265-standaard ondersteunt. Tegelijkertijd heeft Beijing Junzheng in consumententoepassingen al 360, Hualai, Ziimi, Joan en andere klanten; Micro schittert ook in opkomende markten, zoals robots voor vroege educatie, slimme deurbellen, drones en QR-codescanners. Wat toepassingen op industrieniveau betreft, werken de bovengenoemde fabrikanten ook samen met agenten om actief grote leveranciers van beveiligingscontrole te introduceren.

In de binnenlandse beveiligingscontrolebedrijven zoals Anba, TI, enz., Zal Haisi rechtstreeks profiteren van de binnenlandse beveiligingscontroleleveranciers zoals Hikvision, Dahua en andere binnenlandse IPC-chipfabrikanten zoals Fuweiwei, Guokewei en Beijing Junzheng. Het bracht ook zijn eigen kansen in zich om door te breken naar applicaties van het midden- tot hoog-niveau-niveau.

De rijke microprojecten die eerder in IPC-projecten waren geïnvesteerd, konden de voorsprong echter versnellen, maar hun IPC-projecten hadden te maken met een gênante situatie die moest worden uitgesteld. Terwijl Haisi de high-end markt blijft stabiliseren, worden chipfabrikanten zoals Guoke Micro en Beijing Junzheng overgelaten aan de high-end industriële toepassingen op de IPC-markt, waardoor tijd en gelegenheid overblijven om te vertrouwen op het "kleine broertje" van Hikvision . Niet veel.