Huis > Nieuws > Officiële aankondiging van Intel: massaproductie van 7nm-processor in de tweede helft van 2021

Officiële aankondiging van Intel: massaproductie van 7nm-processor in de tweede helft van 2021

Volgens berichten in de buitenlandse media zei Intel CFO George Davis onlangs in een interview dat Intel in de tweede helft van 2021 zal beginnen met de volledige productie en promotie van 7nm-producten.

Naar verluidt gebruikt Intel bij de productie van chiptechnologie het 14nm-proces al vele jaren, en het 10nm-proces bevindt zich ook in de fase van capaciteitsuitbreiding, en het is drie jaar uitgesteld.

In een interview reageerde Intel CFO George Davis op de visie van het bedrijf op een relatief conservatieve brutomarge in de prestatiebegeleiding voor 2023. "De uitbreiding van 10 nm betekent dat we een lange periode van kostennadelen moeten doormaken." Davis gelooft dat na 2023 de inkomsten en winsten van Intel aanzienlijk zullen beginnen te groeien.

Wanneer wordt gevraagd naar de concurrentie van AMD op de servermarkt, geeft Davis bovendien toe dat de concurrentie in de komende 18-24 maanden zal toenemen.

Eerder zei Intel dat het 7nm-proces in vergelijking met 10nm, de transistordichtheid verdubbelde, terwijl de prestaties per watt met 20% kunnen worden verhoogd, zal de ontwerpmoeilijkheid ook worden verminderd. Het 7nm-proces zal het eerste zijn dat alleen op Xe wordt gebruikt, niet de processorfamilie. Op dit moment is Intel begonnen met het bestellen van de apparatuur en materialen die nodig zijn voor het 7nm-proces.