Huis > Nieuws > Halfgeleider blokkeert, de winst van Samsung Electronics daalde

Halfgeleider blokkeert, de winst van Samsung Electronics daalde

Na het sombere eerste halfjaarverslag zijn de nieuwe prestaties van Samsung Electronics opnieuw minder optimistisch. Hoewel beter dan de vorige verwachtingen, betekent dit niet dat Samsung Electronics is teruggekeerd naar het bloed, vergeleken met de winst van de bijna taille in dezelfde periode vorig jaar, wat aangeeft dat de bottleneck-periode moeilijk te overschrijden is. Het vuur in de stadspoort, de vis en de vis, onder de steeds scherpere handelswrijving tussen Japan en Zuid-Korea, is het lijden van Samsung Electronics moeilijk te vermijden, maar de smartphone sleept zijn voeten niet. Om de vacature te compenseren die wordt veroorzaakt door de lucratieve halfgeleiderchip-business, kan Samsung Electronics echter op meer vertrouwen dan alleen mobiele telefoons.

Bedrijfsresultaat daalt met 56%

Hoewel het geen gedetailleerd financieel rapport is, zijn de onlangs uitgebrachte prestatiecijfers van Samsung Electronics echt een beetje een zweet. Op 8 oktober kondigde Samsung Electronics haar winstrapport over het derde kwartaal voor 2019 aan. Volgens de cijfers in het financieel rapport verwacht Samsung Electronics dat de geconsolideerde omzet van het bedrijf over het derde kwartaal naar verwachting tussen de 61 en 500 miljard zal bedragen, berekend als een mediaan van 62 biljoen won (ongeveer 51.806 miljard US dollar). Dit cijfer is gemengd, vergeleken met 56,13 biljoen gewonnen in het voorgaande kwartaal, een stijging van 10,46%, maar het is 5,29% lager vergeleken met 65,46 biljoen gewonnen in dezelfde periode vorig jaar.

Opbrengst is niet het opvallende punt en de winstverandering is het meest zorgwekkend. Volgens het financiële rapport bedroeg het bedrijfsresultaat van Samsung Electronics voor het kwartaal tussen de 7,6 en 7,8 biljoen gewonnen, berekend op een mediaan van 7,7 biljoen gewonnen ($ 6,434 miljard). Net als de omzet is dit cijfer 16,67% hoger dan de 6,6 biljoen die in het tweede kwartaal van dit jaar werd gewonnen, maar een daling van 56,18% ten opzichte van 17,57 biljoen gewonnen in dezelfde periode vorig jaar.

De ketengroei is jaar op jaar sterk gedaald. Gelukkig is het licht gestegen in vergelijking met de vorige schatting van 7,1 biljoen gewonnen. Voorheen was de voorspelling van Bloomberg voor het bedrijfsresultaat van Samsung Electronics nog pessimistischer, met een gecombineerde analistenraming van 6,97 biljoen gewonnen ($ 5,8 miljard). Omdat de winst de verwachtingen van analisten overtrof, legde Samsung Electronics uit dat het profiteerde van de sterke vraag naar smartphones om de impact van de dalende prijzen voor geheugenchips te compenseren.

Samsung Electronics legde echter uit hoe je een grote daling van 56,18% kunt maken, wat nog steeds niet erg optimistisch is. In de verklaring gaf Samsung Electronics de schuld aan de zwakte van de halfgeleideractiviteiten, voornamelijk vanwege de daling van de wereldwijde prijzen voor geheugenchips.

Sinds het vierde kwartaal van vorig jaar is de groeiperiode van Samsung Electronics zelfs abrupt beëindigd. Het bedrijfsresultaat voor het kwartaal daalde met 28,7% op jaarbasis en de omzet daalde met 10,6%. Dit is de eerste kwartaalwinstdaling van Samsung in twee jaar. In het tweede kwartaal van 2019 rapporteerde Samsung Electronics dat het bedrijfsresultaat voor het tweede kwartaal 6,6 biljoen won (ongeveer 5,59 miljard US dollar), een daling van 55,6% op jaarbasis. In de eerste helft van 2019 bedroeg de totale omzet van Samsung Electronics 108,52 biljoen, een daling van 8,8% op jaarbasis; het bedrijfsresultaat bedroeg 12,83 biljoen gewonnen, een daling met 57,9% op jaarbasis.

In reactie op de achteruitgang van de prestaties en de huidige bedrijfsfocus nam de Beijing Business Daily-verslaggever contact op met het Samsung Electronic Media Contact Center, maar ontving geen specifiek antwoord vanaf het persbericht.

Japan en Zuid-Korea wisselen vuur en Samsung uit

Zoals Samsung Electronics al zei, heeft de halfgeleideractiviteit recentelijk de staart getrokken. Uit het specifieke financiële verslag voor het tweede kwartaal van dit jaar bleek dat de halfgeleideractiviteiten minder dan 50% bijdroegen aan de winst van Samsung Electronics, vergeleken met 75% vorig jaar.

Waarnemers uit de industrie, Liang Zhenpeng, zeiden dat de prijs sinds de tweede helft van vorig jaar is gedaald, of het nu gaat om een ​​chip voor een mobiele telefoon of een computer, en dit bedrijf heeft meer dan de helft van Samsung Electronics bezet. De afgelopen jaren heeft de winst van Samsung Electronics recordhoogtes bereikt vanwege opslag. Chipprijzen blijven stijgen.

Vandaag daalt de prijs van het geheugen en DRAMeXchange-gegevens laten zien dat de prijzen van DRAM (dynamisch willekeurig toegankelijk geheugen) met 10% zijn gedaald en de prijzen voor NAND (computer-flashgeheugen) met 15%.

Dit industriële fenomeen treft niet alleen Samsung Electronics. Het McClean-rapport 2019, uitgegeven door ICInsights, een marktonderzoekorganisatie voor halfgeleiders, toonde aan dat Samsung Electronics, Hynix en Micron Technology beide in de eerste helft van het jaar een aanzienlijke omzetdaling hadden gekend. Onder hen daalde de chipomzet van Samsung Electronics met 33% en Hynix met 35%. Micron Technology daalde 34%.

De waarnemer van productie en economie Ding Shao wees erop dat hoewel de halfgeleiderindustrie zwak is, de mobiele communicatie-industrie vertegenwoordigd door mobiele telefoons niet goed is aangevuld, wat ook de totale winst van Samsung Electronics heeft beïnvloed. Volgens gegevens vrijgegeven door marktonderzoeksbureau Gartner, zullen de wereldwijde leveringen van slimme apparaten (pc's, tablets en mobiele telefoons) in 2019 met 3,7% dalen; terwijl de verkoop op de smartphonemarkt met 3,2% zal krimpen, het grootste record tot nu toe. Jaarlijkse daling.

Naast de cycliciteit van de industrie heeft de handelswrijving tussen Japan en Zuid-Korea ook een handvol zout op de wonden van Samsung Electronics gegoten. Op 4 juli kondigde de Japanse regering de exportcontrole aan van fluoropolyimide, fotolak en hoogzuiver waterstoffluoride dat naar Zuid-Korea werd geëxporteerd. De exporteur moet toestemming krijgen voor elke zending en het duurt ongeveer 90 dagen om de licentie te verkrijgen. Deze drie producten zijn belangrijke grondstoffen voor de maakindustrie, zoals chips en smartphones. Dit zal ongetwijfeld een ernstige bedreiging vormen voor de Koreaanse pijlerindustrie en Samsung Electronics, beroemd om zijn halfgeleiderchips en OLED-schermen, is de eerste die de dupe wordt.

Het effect van de verordening was onmiddellijk. Volgens gegevens vrijgegeven door de Koreaanse douane, daalde de export van Zuid-Korea met 22% op jaarbasis in de eerste 20 dagen van september, de grootste daling in een decennium. Onder hen daalde de export van halfgeleiders met 40% op jaarbasis.

Voor Samsung Electronics zijn ze op dit moment niet allemaal slecht nieuws. De specifieke bedrijfsinkomsten in het derde kwartaal zijn nog niet opgedoken, maar uit het financiële verslag van het voorgaande kwartaal is deze activiteit al in herstel. In het kwartaal boekte de geheugenomzet van Samsung Electronics 12,3 biljoen gewonnen, een daling van 34% op jaarbasis, maar herstelde 7% kwartaal op kwartaal, wat aangeeft dat de vraag vanuit de industrie is verbeterd.

"Naarmate het aanbod van de leverancier daalt, trekt de chipmarkt aan", zegt Avril Wu, analist bij TrendForce, een onderzoeksbureau voor technologie. TrendForce wees erop dat de prijs van DRAM in het eerste kwartaal van dit jaar met 20% -25% is gedaald en dat de daling in het eerste kwartaal van 2020 naar verwachting zal teruglopen tot één cijfer.

Er zijn echter ook experts in de industrie die een afwachtende houding aannemen. "Hoewel de vraag naar DRAM en NAND aan het herstellen is en de verzendingen in het derde kwartaal behoorlijk sterk zijn, zijn mensen sceptisch over de duurzaamheid van vraagherstel," zei Sanjeev Rana, een technologieanalist bij CITIC Lyon.

Wedden op mobiele telefonie

De halfgeleideractiviteit groeit en andere bedrijfsonderdelen van Samsung Electronics beginnen hun belang te tonen. De mobiele telefonie is een van de belangrijkste indelingen. Hoewel de markt voor mobiele telefoons niet erg voorspoedig is, heeft Samsung zijn zinnen gezet op de twee belangrijkste richtingen die op dit moment de meeste zorgen baren: vouwschermen en 5G.

In februari van dit jaar lanceerde Samsung de eerste GalaxyFold met mobiele vouwscherm. Na de komst van deze mobiele telefoon werd deze echter blootgesteld aan problemen zoals uitpuilend scherm, vervorming, spatscherm en gebroken scherm. Samsung moest de release van april uitstellen tot 27 september, maar de verbeterde versie is nog steeds niet bevredigend. Het probleem met de aanwezigheid van het scherm werd onthuld.

Vouwscherm is ongunstig, Samsung heeft ook 5G mobiele telefoons. In augustus van dit jaar organiseerde Samsung een wereldwijd lanceringsevenement in het Barclays Center in de Verenigde Staten, met de lancering van het vlaggenschip GalaxyNote10-serie, inclusief Note10 en Note10 +, met respectievelijk 4G- en 5G-versies. Eerder lanceerde Samsung de Galaxy S105G in Korea.

Deze keer lijkt Samsung gelijk te hebben. Volgens het onderzoeksbureau StrategyAnalytics start 5G-apparatuur langzaam in 2019 en start deze in 2020. StrategyAnalytics verwacht dat de verkoop van 5G-apparaten minder dan 1% van de totale omzet in 2019 zal vertegenwoordigen, en tegen 2020 zal dit aandeel bijna 10% en 5G mobiele telefoons zullen bijna de helft van alle verkopen van mobiele telefoons in vijf jaar vertegenwoordigen. Samsung heeft het voortouw genomen in de markt, zei Ville-Petteri Ukonaho, een analist bij StrategyAnalytics. "Sams is erin geslaagd het voortouw te nemen op de 5G-smartphonemarkt, voornamelijk vanwege de sterke verkoop in Korea en door de uitbreiding van zijn aandeel in de 5G-markt in de VS."

Natuurlijk zal Samsung tijdens het gokken op mobiele telefoons waarschijnlijk geen halfgeleiders verliezen. Dit laatste is tenslotte het meest winstgevende deel. In april van dit jaar heeft Samsung Electronics aangekondigd dat het tegen 2030 133 biljoen gewonnen zal winnen in niet-geheugensysteem halfgeleiders, en naar verwachting de leider wordt op de wereldwijde markt voor halfgeleiders. Volgens statistieken was de wereldwijde markt voor halfgeleiders van het systeem in 2019 321,2 miljard dollar, twee keer zo groot als de geheugenmarkt van 162,25 miljard dollar. Samsung moet zijn marktaandeel op de markt voor systeemhalfgeleiders vergroten, aangezien de geheugenactiviteiten goed zijn voor 70% van de totale verkoop van halfgeleiders.

Volgens Ma Jihua, een senior communicatie-expert, zijn de huidige prestaties van Samsung Electronics realistisch. "Veel Samsung-bedrijven hebben eigenlijk een cycliciteit, waaronder opslagchips en -panelen. Vorig jaar was de piek. Dit jaar is een dieptepunt, en misschien zal het volgend jaar weer een hoogtepunt bereiken."

Liang Zhenpeng wees er ook op dat de concurrentiepositie van Samsung op het gebied van halfgeleiders nog steeds erg sterk is. Op de lange termijn, of het nu gaat om onafhankelijk onderzoek en ontwikkeling, ontwerp of productie, Samsung kan zelfvoorzienend zijn, maar weinig bedrijven kunnen zo'n uitgebreide halfgeleideractiviteit uitvoeren, Samsung zal het ook niet verminderen in de halfgeleideractiviteit vanwege het overaanbod in de chipmarkt op korte termijn.

Ma Jihua benadrukte bovendien dat Chinese bedrijven in toenemende mate investeren in onderzoek en ontwikkeling in chips, opslagprocessors, schermen, enz., Wat een grotere impact zal hebben op de toekomst van Samsung. Binnenlandse chipbedrijven en Samsung Electronics zijn beide directe concurrenten in de toekomst, die het marktaandeel van Samsung tot op zekere hoogte zullen uithollen.

"Voor Samsung Electronics is het nog steeds noodzakelijk om zich te houden aan de ontwikkeling van verticale integratie van de industriële keten, maar het is noodzakelijk om aandacht te besteden aan de evenwichtige ontwikkeling van verschillende bedrijven, zoals halfgeleiders, mobiele communicatie en consumentenelektronica, en over- benadrukkend de druk van winstbijdrage in de halfgeleideractiviteit. Bovendien kan Samsung Electronics ook de voordelen van hardware gebruiken om de lay-out in de software-ecologie verder te ontwikkelen, om een ​​software- en hardware-upgrade te bereiken, waardoor de financiële prestaties en de marktverbeelding worden verbeterd. " Ding Shaojiang zei.