Huis > Nieuws > Het transactiebedrag is zo hoog als 20,8 miljard U.S. Dollars! CVC stelt voor om Toshiba van de markt te kopen

Het transactiebedrag is zo hoog als 20,8 miljard U.S. Dollars! CVC stelt voor om Toshiba van de markt te kopen

CVC Capital Partners, een wereldwijd private equity-firma, stelt voor om Toshiba voor meer dan $ 20 miljard en delist te kopen.


De Nikkei Aziatische review meldde dat Toshiba CEO en president Nobuaki Kurumatani zei dat het bedrijfsleiders het CVC-voorstel later vandaag zullen bespreken.

Er is gemeld dat het standpunt van CVC 30% premie is aan de huidige aandelenkoers van Toshiba. Op basis van de slotkoers van dinsdag, zal de waarde van de transactie bijna 2,3 biljoen yen ($ 20,8 miljard) liggen. Bovendien overweegt CVC ook aan het werven van andere beleggers om deel te nemen aan de acquisitie.

Toshiba vermeldde woensdag in een verklaring dat het bedrijf op dinsdag een voorstel ontving en "CVC zal aanvragen voor verdere verduidelijking en serieuze overweging."

In de afgelopen paar jaar heeft Toshiba last van schandalen en kreeg enorme verliezen, en de beleggers van rechten zijn voortgezet om hervormingen te bevorderen. Als het besluit om te delisten, wordt Toshiba een van de weinige voorbeelden van de bedrijfsector van Japan die de openbare markt verlaat om aandeelhouderscrutiny te voorkomen.

Volgens het rapport beïnvloedt CVC relevante voorwaarden met het managementteam van Toshiba, dat zal overwegen of het voorstel zijn aandeelhouders ten goede komt voordat hij een beslissing neemt. Kurumatani is de eerste CEO die in 53 jaar van buitenaf huurt. Hij heeft gediend als vice-president van Sumitomo Mitsui Financial Group en de president van CVC Japan.

Als het goedkeuring van de regelgeving kan verkrijgen, plannen CVC-plannen om een ​​overnamebod te initiëren. Volgens de rechten die vorig jaar zijn geïmplementeerd, moet het ministerie van Financiën de transactie van tevoren beoordelen. De wet legt strengere controle op over buitenlandse investeringen in bedrijven in gevoelige gebieden zoals nucleaire technologie. Als de transactie succesvol is, zal de enorme pijn die de Japanse Corporate Giant voor het publiek heeft ervaren, ten einde.