Huis > Nieuws > Het nettoverlies van Toshiba in het laatste kwartaal bedroeg 140,2 miljard yen.

Het nettoverlies van Toshiba in het laatste kwartaal bedroeg 140,2 miljard yen.

Japanse bedrijven hebben onlangs hun financiële kwartaalresultaten over het eerste kwartaal vrijgegeven voor het fiscale jaar eindigend op 20 juni, met een totale omzet van 812,3 miljard yen, een daling van 3,5% en een bedrijfsresultaat van 7,8 miljard yen, 11 keer dezelfde periode vorig jaar, maar een nettoverlies van 140,2 miljard dagen. Yuan, de nettowinst over dezelfde periode vorig jaar was 1.016 biljoen yen.

In het laatste kwartaal bedroeg de omzet van Toshiba's elektronica- en opslagdivisie 197 miljard yen, een daling van 13% op jaarbasis, het bedrijfsresultaat 1,2 miljard yen, vergeleken met 4,4 miljard yen in dezelfde periode vorig jaar, voornamelijk als gevolg van de daling in NAND flash-geheugen. De reden is dat in juni de vijf NAND-flitsfabrieken van Toshiba in Yokkaichi, Japan, een stroomstoring leden.

Hoewel de stroomstoring slechts 13 minuten duurde, werden de twee fabrieken 5 dagen stilgelegd en werden de andere drie fabrieken meer dan een maand stilgelegd. Tijdens deze winstvergadering bevestigde Toshiba dat alle fabrieken hun activiteiten hebben hervat.

Volgens Toshiba veroorzaakte de stroomuitval een verlies van 34,4 miljard yen, of ongeveer 2,3 miljard yuan of 320 miljoen. Vóór Toshiba zei hun flash-geheugenpartner Western Digital ook dat het ongeval met stroomuitval een verlies van 3,15 tot 339 miljoen dollar veroorzaakte, wat de flashcapaciteit tot 6EB aantastte, wat overeenkomt met 12 miljoen 500 GB SSD harde schijfcapaciteit.

Toshiba zei dat de verliezen als gevolg van de black-outs in juni de winstprestaties van het tweede kwartaal zullen blijven beïnvloeden.

Toshiba en Western Digital's flash-geheugenfabrieken in Japan waren goed voor ongeveer 40% van de capaciteit van beide partijen. De opschorting van de productie gedurende meer dan een maand had bijna 5% van de wereldwijde levering van flash-geheugen tot gevolg, wat resulteerde in een spotprijs van 128 GB flash-geheugen in juli met ongeveer 2% gestegen, maar met Toshiba en Western Digital is de fabriek weer operationeel, en de overaanbodsituatie op de markt voor flash-geheugen zou moeten voortduren en er is geen mogelijkheid van prijsstijgingen op de lange termijn.