Huis > Nieuws > Vivo en Samsung ontwikkelen gezamenlijk dual-mode 5G AI-chip X30-serie zal de eerste zijn om te dragen

Vivo en Samsung ontwikkelen gezamenlijk dual-mode 5G AI-chip X30-serie zal de eerste zijn om te dragen

Op 7 november 2019, met het thema 'Creating a Core', hielden vivo en Samsung een dual-mode 5G AI-chipmediacommunicatievergadering in Beijing. Rond de vice-president van het bedrijf, aanvoerder van Zhao Zhuangyi, Samsung Electronics S. LSI productplanningsteam, directeur van het Samsung Semiconductor China Instituut, de heer Pan Xuebao en andere gasten woonden het evenement bij. De twee partijen demonstreerden de gezamenlijke ontwikkeling van dual-mode 5G AI-chips - Exynos 980.


Exynos 980 combineert de technologische innovatievoordelen van Samsung en vivo, integreert superieure dual-mode 5G- en AI-mogelijkheden en versnelt de ontwikkeling en industrialisatie van de 5G-industrie.

Vivo en Samsung chip gezamenlijk onderzoek en ontwikkeling om het 5G-industrieproces te versnellen

Vivo is al van tevoren begonnen met de ontwikkeling van 5G-normen en heeft technische reserves gemaakt. Tot nu toe heeft vivo meer dan 2.000 5G-octrooien voor uitvindingen aangevraagd en meer dan 3.000 5G-voorstellen ingediend bij 3GPP, dat een van de meest invloedrijke terminalmerken van 3GPP is geworden. De eerste batch van 5G-certificering voor mobiele telefoons met 3C in China is de ruggengraat geworden van de populariteit van 5G in China.

Tegenwoordig groeit de vraag van consumenten naar mobiele telefoons duidelijk horizontaal. Deze functie bepaalt dat de ontwikkeling van technologie meer toekomstgericht moet zijn. Om de veranderingen in de consumentenvraag naar mobiele telefoons in de toekomst beter te kunnen vastleggen, is vivo van mening dat de huidige consumentenvraag naar mobiele telefoons niet langer beperkt is tot uiterlijk en basisfuncties, maar ook hogere eisen stelt aan de prestaties van mobiele telefoons en gedifferentieerde functies. Achter deze vereisten is de onderliggende ondersteuning van de chip vereist. Bij de verkenning van het 5G-tijdperk is vivo verder betrokken bij de technologische ontwikkeling van de stroomopwaartse keten van de industriële keten, waardoor doorbraken in de chipkant worden bereikt.

De gezamenlijke ontwikkeling van de Exynos 980-chip met Samsung is van groot belang voor het versnellen van de populariteit van 5G-mobiele telefoons. De vice-president van vivo zei hierover: "vivo en Samsung werken samen om de voortgang en efficiëntie van de ontwikkeling te waarborgen. De algemene vooruitgang ligt 2-3 maanden voor op schema. De dual-mode 5G mobiele telefoon uitgerust met deze chip zal in staat om consumenten gedurende het jaar te ontmoeten. Dit heeft de keuze voor 5G-terminals aanzienlijk verrijkt, waardoor meer consumenten een 5G-ervaring hebben en de ontwikkeling van de 5G-industrie wordt versneld.

Samsung Semiconductor heeft jarenlang diepgaande mobiele SoC's gekweekt en heeft met succes een leidende positie verworven in de high-end markt. Tot nu toe is Samsung, onder de fabrikanten met 5G-basisband en R & D-toepassingen voor applicatieprocessors op de markt, het enige bedrijf met onafhankelijk onderzoek en ontwikkeling en onafhankelijke exploitatie van halfgeleiderproductielijnen. Er is geen twijfel over de samenwerking tussen technologie en design.

In samenwerking met vivo zei Zhao Zhuangqi, de kapitein van het merchandisingteam van Samsung Electronics S.LSI: “De alomtegenwoordige 5G- en AI-werelden zullen onvoorstelbare veranderingen tot leven brengen met onbeperkte mogelijkheden. In dit nieuwe avontuur Tegelijkertijd hebben vivo en Samsung S.LSI nauw samengewerkt om nieuwe 5G-communicatietechnologieën te ontwikkelen die voldoen aan de behoeften van markt- en technologieliefhebbers. "

De eerste dual-mode 5G SoC Exynos 980 in de industrie biedt nieuwe 5G- en AI-ervaringen

Als het eerste dual-mode 5G SoC-product in de industrie, ondersteunt de Exynos 980-chip zowel NSA- als SA-netwerkmodi, waardoor consumenten een rijkere 5G-ervaring krijgen. De Exynos 980 maakt ultrasnelle datacommunicatie mogelijk, waardoor downloadsnelheden tot 2,55 Gbps mogelijk zijn in een 5G-communicatieomgeving, dwz sub-6 GHz, in de status 4G-5G Dual Connectivity (EN-DC). De downloadsnelheid kan tot 3,55 Gbps zijn. Bovendien integreert de Exynos 980 de 5G-basisband in de SoC, wat boardruimte bespaart en meer ruimte laat voor het ontwerp van de romp, terwijl het plannen tussen componenten sneller en efficiënter is.

Naast de rijkere 5G-ervaring, is de AI-rekenkracht van de Exynos 980 ook volledig geoptimaliseerd. Krachtige CPU, GPU, NPU, DSP, ISP, modem en andere componenten werken samen om het vlaggenschipniveau van kunstmatige intelligentie computingprestaties te bereiken. Voor het eerst maakt de Exynos980 gebruik van de volgende generatie Cortex-A77 CPU-architectuur van ARM, die een 20% verbetering van de co-frequentieprestaties biedt ten opzichte van de Cortex-A76-architectuur, waardoor een snelle verwerking van grote hoeveelheden gegevens wordt gegarandeerd. Met de high-end GPU MaliTM-G76 zijn HD-games eenvoudig te spelen. De Exynos 980 heeft ingebouwde krachtige NPU- en DSP-eenheden voor vlaggenschipcomputersnelheden, evenals een ingebouwde krachtige ISP die beelden van maximaal 108 miljoen pixels kan verwerken en werkt met krachtige NPU's om de vorm van het onderwerp, de omgeving, enz., automatisch aangepast aan een betere waarde, zodat gebruikers gemakkelijk betere foto's kunnen maken.

Een multi-capaciteit, high-performance, platformonafhankelijk mobiel AI-versnellingsplatform, VCAP (Computation Acceleration Platform), wordt gebruikt om AI-algoritmen, modeltraining en modelversnelling op mobiele apparaten te voorspellen en voorspellen. VCAP maakt optimaal gebruik van de voordelen en rekenkracht van de onderliggende hardware op het apparaat, versnelt de inzet en efficiënte werking van het AI-algoritme aan de zijkant van het vivo-apparaat en stelt het mobiele apparaat in staat de AI op het apparaat te implementeren met autonoom computergebruik. Bijvoorbeeld door de onderliggende technologie te gebruiken om krachtige resultaten van het algoritme aan de eindzijde te bereiken, ter ondersteuning van realtime, soepele en energiezuinige ervaringen van intelligente gebruikers van zakelijke scènes.

Vivo-terminalvoordeel en sterke R & D-accumulatie om gezamenlijk onderzoek en ontwikkeling te helpen

In de afgelopen tien jaar heeft vivo een rijke ervaring opgebouwd in de software en hardware van intelligente terminals. Deze keer ging vivo diep in de pre-definitionfase van de chip en ontwikkelde samen met Samsung Exynos 980. Vanuit het perspectief van de vraag van de eindgebruiker, beoogt het "geboren" te creëren. Een chip die past bij de verwachtingen van de consument.

Bovendien zijn er voor en na 10 maanden in totaal meer dan 500 professionele R & D-ingenieurs geïnvesteerd. De verzamelde immateriële activa met maximaal 400 functionele functies (inclusief modemgerelateerde verhoudingen) worden toegevoegd aan het Samsung-platform en Samsung werkt samen op hardwareniveau. Bijna 100 technische problemen, samen met Samsung om het gezamenlijke ontwerp en de ontwikkeling van producten vooraf te voltooien.

Vivo en Samsung blijven de 5G-scène optimaliseren en bieden internationale roaming-optimalisatieoplossingen, stroomverbruikoplossingen voor 5G-scenario's en oplossingen voor game-vertraging. Bovendien delen vivo en Samsung hun eigen inzichten in het gebruik van de terminal, bieden ze ondersteuning in het schema voor systeemintegratie van integratie van systemen en het opstellen van teststandaarden voor spelprestaties om de gebruikerservaring in hoogfrequente gebruiksscenario's te verbeteren.

Bovendien vertrouwt vivo ook op R&D om de prestaties van de Exynos 980 in belangrijke functies zoals camera's te helpen optimaliseren. Op basis van eerdere ervaring met camera-ontwikkeling heeft Vivo meer dan 100 camera-gerelateerde functies aan het Exynos 980-platform bijgedragen, waaronder algoritmen, dual-camera en drie-camera kanaalontwerp, waardoor het algoritme aanzienlijk is verbeterd.

Voor het 5G-tijdperk blijft vivo de upgrade van intelligente terminals en slimme services versnellen om de gebruikerservaring verder te verbeteren. De gezamenlijke ontwikkeling van dual-mode 5G AI-chips met Samsung zal de populariteit van 5G-mobiele telefoons en de ontwikkeling van de 5G-industrie helpen. Vivo kondigde ook officieel aan tijdens de communicatiebijeenkomst dat in december de nieuwe generatie vlaggenschipterminal uitgerust met de dual-mode 5G AI-chip Exynos 980, de mobiele telefoon uit de vivo X30-serie, beschikbaar zal zijn.