Huis > Nieuws > Wise Road Capital Ltd. verwerft Magnachip Semiconductor voor US $ 1,4 miljard

Wise Road Capital Ltd. verwerft Magnachip Semiconductor voor US $ 1,4 miljard

Magnachip Semiconductor heeft vrijdag aangekondigd dat het overeengekomen wordt door private equity beleggingsmaatschappij Wise Road Capital Ltd. voor $ 29 per aandeel of ongeveer $ 1,4 miljard. De sluitingsprijs van Magnachip Semiconductor op donderdag was US $ 20,41, die een premie van ongeveer 42% vertegenwoordigt.


Magnachip-halfgeleider verklaarde dat de transactie die naar verwachting in de tweede helft van dit jaar wordt voltooid, volledig wordt ondersteund door aandelenverbintenissen en niet onderworpen is aan financieringsvoorwaarden. Nadat de transactie is voltooid, wordt verwacht dat het bedrijfsteam en de werknemers van het bedrijf hun posities blijven houden. Na de transactie zal het bedrijf nog steeds zijn hoofdkantoor in Zuid-Korea.

Er wordt gemeld dat Magnachip-halfgeleider (voorheen Hynix Semiconductor's systeem geïntegreerde circuitbusiness) technische capaciteiten van wereldklasse heeft en 5 wafel fabs in Zuid-Korea heeft. Magnachip-halfgeleider ontwikkelt, produceert en distribueert systeemgeïntegreerde circuitchips, voornamelijk gericht op display-driver geïntegreerde schakelingen, CMOS (complementaire metaaloxidemiconductor) beeldsensoren en toepassingsoplossingsverwerkers en operationele gieterij. Magnachip Semiconductor heeft productiecapaciteit van wereldklasse en een brede portefeuille van duizenden octrooien.

LG-halfgeleider, opgericht in 1979, is het ouderlichaam van Magnachip-halfgeleider. Het werd in 2004 gescheiden van de non-semiconductor-geheugen-eenheid van Hynix en stelde zeilen als Magnachip-halfgeleider.

Wise Road Capital Ltd. is een wereldwijd private equity Fund Management Company onder de Zhongguancun Rongxin Financial Information Industry Alliance. Het heeft vele malen deelgenomen aan of geleid veel overzeese projectinvesteringen, waaronder Anshi-halfgeleider en Lingsheng-technologie, Hixih-communicatie, Rui Sen-sensoren, enz.